Heeft u een knie- of heupprothese? Loop mee met de HipWalk

Array

De afdelingen orthopedie van het Catharina Ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum organiseren op zaterdag 25 april de HipWalk bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven.

Tijdens deze wandeltocht laten mensen met een knie- of heupprothese zien hoe conditioneel sterk zij zijn en hoe goed zij kunnen bewegen met het kunstgewricht. Deelnemers laten zich sponsoren door familie en vrienden. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar het Rode Kruis Eindhoven en is bestemd voor het project ‘Hulp aan ouderen’.

Hipwalk_fotoMet de HipWalk vragen de orthopeden aandacht voor het belang van bewegen bij ouderen, in het bijzonder mensen met een heup- of knieprothese.

Orthopeed Coen Jaspars: “Regelmatig bewegen is goed voor het fysieke en mentale gestel. Mensen die bewegen zijn in principe gezonder. Daarnaast kan lichamelijke activiteit ervoor zorgen dat je minder pijn hebt en beter kunt omgaan met pijn.”

Bewegen is een belangrijk onderdeel van het revalidatietraject na een orthopedische operatie. De avond na de operatie komen mensen al uit bed en komen zij in beweging onder begeleiding van een fysiotherapeut. Binnen zes tot twaalf maanden na de operatie kunnen de meeste mensen weer een uur wandelen. Iets wat zij voor de operatie voor onmogelijk hielden. Ook fietsen en zwemmen zijn goede manieren om in beweging te blijven voor mensen met een heup- of knieprothese.

Heeft u een heup- of knieprothese? Ga dan de uitdaging aan en doe mee aan de HipWalk op zaterdag 25 april bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Aanmelden kan via www.hipwalk.nl.

Alle lopers kunnen natuurlijk ook aanmoediging gebruiken, alle geïnteresseerden zijn daarom van harte welkom. De sponsorloop begint om 12.00 uur. Heeft u vragen over de HipWalk? Stuur een

e-mail aan [email protected] of neem contact op met H. Kox of C. van Doesburg via (040) 888 8600.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen