Indienen van vragen voor de Nationale Wetenschapsagenda van start

Zijn wij ons DNA? Hoe ziet de supercomputer van de toekomst eruit? Wat leren talen ons over het verleden? Voorbeelden van inspirerende vragen aan de wetenschap. Vanaf vandaag kan iedereen in Nederland zijn vraag aan de wetenschap stellen op www.wetenschapsagenda.nl. Op basis van deze vragen wordt de Nationale Wetenschapsagenda ontwikkeld. In de Nationale Wetenschapsagenda komt een aantal onderzoeksthema’s waar de Nederlandse wetenschap zich in de komende jaren door kan laten inspireren. In november 2015 wordt de Nationale Wetenschapsagenda gepresenteerd.

NWA_banner_poolonderzoek_2-220x221Iedereen doet mee
De voorzitters van de Nationale Wetenschapsagenda, Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan, roepen iedereen op om vragen in te dienen.  Beatrice de Graaf: ‘Wij doen een beroep op de verbeelding van iedereen in Nederland. Onderzoekers, ondernemers, maatschappelijke organisaties en individuen, iedereen is van harte uitgenodigd om een vraag te stellen. Je kunt een vraag namens een groep of namens jezelf indienen. Wij zien er naar uit om vanuit diverse invalshoeken te horen wat relevante kwesties zijn en wat mensen fascineert.’

‘De agenda biedt een unieke kans voor wetenschap en samenleving om in gesprek te komen over de grote vragen voor de komende 10, 20 jaar en om in te spelen op thema’s die breed worden herkend. Nederland is goed in samenwerken. Met de agenda zal het draagvlak voor wetenschappelijk onderzoek verder worden versterkt,’ aldus Alexander Rinnooy Kan.

Jury
De vragen kunnen vanaf vandaag tot 1 mei 2015 worden ingediend. Na 1 mei a.s. gaan jury’s, ingesteld onder regie van de KNAW, de binnengekomen vragen selecteren. De jury’s bekijken of de ingediende vragen uitdagend en kansrijk zijn voor de Nederlandse wetenschap, en of ze niet al eerder beantwoord zijn. De vragen worden in samenspraak met betrokken partijen verder ontwikkeld en gebundeld in thema’s. In november 2015 is de presentatie van de Nationale Wetenschapsagenda.

Ministers Bussemaker (OCW) en Kamp (EZ) en staatssecretaris Dekker (OCW) hebben de  Kenniscoalitie de opdracht gegeven  om de Nationale Wetenschapsagenda op te stellen. Deze Kenniscoalitie bestaat uit de universiteiten (VSNU), de  hogescholen (VH), de universitair medische centra (NFU), KNAW, NWO, VNO/NCW, MKB Nederland en de instituten voor toegepast onderzoek (TNO/TO2).

www.wetenschapsagenda.nl

Bron: NFU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen