Lievegoed breidt jongvolwassenen GGZ uit

Array

Lievegoed start een landelijk multidisciplinair team dat op diverse plekken in Nederland specifieke zorg gaat bieden aan jongeren (18-28 jaar) met psychische problematiek of een verslaving. Bij deze leeftijdsgroep is nog veel gezondheidswinst te behalen wanneer wordt aangesloten bij de thema’s waar jongeren mee worstelen.

Er is tot nu toe in Nederland opvallend weinig specifiek aanbod voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar, terwijl in deze leeftijdsgroep de meeste psychische aandoening zich voordoen.

Lievegoed breidt jongvolwassenen GGZ uitJongeren tussen de 18 en28 jaar maken grote ontwikkelingen door. Ze zoeken naar hun eigen ik en hun plek in de maatschappij. Bij deze doelgroep zijn grote opbrengsten in gezondheidswinst te behalen.

Lievegoed breidt het aanbod voor jongeren flink uit, evenals (op termijn) de locaties waar jongerenaanbod geboden wordt. En kan hierbij bogen op reeds jarenlange ervaring met GGZ-zorg voor jongeren op behandelboerderij Nieuw-Rijsenburg.

Een multidisciplinair behandelteam gaat op verschillende plekken in Nederland via huisartsenpraktijken en op behandelboederijen jongeren behandelen. Jongeren kunnen nu al terecht op zorgboerderij de Hoge Born in Wageningen en bij het Therapeuticum Utrecht. Later dit jaar wordt op nog meer plekken in Nederland gestart met een jongerenaanbod.

 

Specifiek zorgaanbod voor jongeren
Lievegoed heeft een speciaal zorgaanbod ontwikkeld dat aansluit aan bij de specifieke thema’s waar jongeren (18-28 jaar) mee worstelen. Voor iedere jongere wordt een behandeltraject op maat gemaakt. Passend bij deze doelgroep, wordt een deel van de behandeling ondersteund met eHealth-toepassingen.

 

Lievegoed gaat er vanuit dat praten niet de enige weg naar herstel is. Daarom bestaat een behandeling meestal uit een combinatie van verbale en non verbale therapie. Zoals kunstzinnige therapie of een inwrijving. Ook kunnen jongeren gesprekstherapie combineren met werken op de behandelboerderij. Het zinvol kunnen bijdragen, draagt bij aan structuur en het (her)vinden van eigenwaarde.

 

In de behandelingen wordt een veilige omgeving gecreëerd waarbinnen de jongere corrigerende ervaringen opdoet en experimenteert met nieuw gedrag. Middels concrete behandeldoelen en maatschappelijke doelstellingen werken ze aan zelfvertrouwen, zelfsturing en sociale vaardigheden.

 

Dit alles met als doel dat de jongere weer met zelfvertrouwen en energie de uitdagingen van het leven tegemoet stapt. En handvatten heeft om ook op de lange termijn balans in het leven te behouden.

 

 

Over Lievegoed

Lievegoed is een landelijke zorgorganisatie voor mensen met psychiatrische problemen, verslavingsproblematiek of een verstandelijke beperking. Aan hen bieden we behandeling, begeleiding, woonvoorziening en dagbesteding. Onze zorg is regulier waar het moet en antroposofisch waar het kan. Binnen de antroposofische zorg kijken we niet alleen naar iemands beperking of probleem, maar vooral naar wat iemand wel kan. Daarnaast hechten we veel waarde aan een gezonde omgeving, zingeving en het samen zijn en samen doen. www.lievegoed.nl

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen