Biomedical Sciences bovenaan in Keuzegids Masters

Array

De masteropleiding Biomedical Sciences van het LUMC is in de Keuzegids Masters 2015 beoordeeld als beste masteropleiding Biomedische Wetenschappen in Nederland. Het is het derde jaar op rij dat Biomedical Sciences bovenaan is geëindigd. Studenten vinden het niveau van de lesstof bovengemiddeld en de docenten “de besten in hun soort”.

Wetenschappelijke vorming
De  master Biomedical Sciences in Leiden scoort met name goed op wetenschappelijke vorming. Naast de uitgebreide lesstof en de professionele docenten, zijn de studenten erg tevreden over de uitdagende werkvormen. In de opleiding verdiepen studenten zich in alle aspecten van gezondheid en ziekte.

scienceVeel ziektes worden veroorzaakt door verstoorde moleculaire en cellulaire processen. De bachelor Biomedische Wetenschappen en de master Biomedical Sciences draaien om onderzoek hiernaar.

De masteropleiding duurt twee jaar en biedt naast een algemeen deel de keuze uit de specialisaties research, educatie, communicatie en management.

De Keuzegids Masters
De  Keuzegids Masters verschijnt één keer per jaar en wordt samengesteld door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Dit gebeurt op basis van onder meer gegevens uit de Nationale Studentenenquête (NSE 2012) en statistieken van de Nederlandse vereniging van universiteiten (VSNU). De gids informeert bachelorstudenten die een masteropleiding zoeken en geeft een onafhankelijk oordeel over de kwaliteit van alle masteropleidingen in Nederland.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen