Gemini Ziekenhuis moet ontslagen chirurg forse ontslagvergoeding betalen

Het Gemini ziekenhuis moet een ontslagen chirurg een vertrekregeling geven van in totaal zes ton. Het Noord-Hollandse ziekenhuis opende in 2009 de nevenvestiging Mediance in Schagen. Als medisch manager van dit dagbehandelingscentrum werd een chirurg uit het ziekenhuis aangesteld. In 2013 ontmantelde het ziekenhuis het grootste deel van het behandelcentrum wegens aanhoudende verliezen. Bovenop die verliezen komen nu de kosten voor het ontslag van de medisch manager.

gemini-ziekenhuis-200x200olgens het ziekenhuis kon de chirurg niet terugkeren in Den Helder, omdat zijn ex-collega’s niet meer met hem wilden werken. Onlangs bepaalde een arbitragerechtbank dat de zorginstelling hem een ontbindingsvergoeding moet betalen van 260.000 euro. Daarbij komen achterstallige toeslagen van ruim 45.000 euro en wachtgeld dat kan oplopen tot 150.000 euro. Dat is samen 455.000 euro.

Bovendien betaalde het Gemini Ziekenhuis de arts ruim een jaar door, zonder dat hij werkte. Dat kostte het ziekenhuis ongeveer anderhalve ton. Daarmee komen de totale kosten op ruim zes ton. Zes jaar geleden betaalde het ziekenhuis de arts al 239.000 euro aan goodwill, toen het zijn praktijk overnam.

Advocaat Annemarie Ludwig van de arts zegt tevreden te zijn met de uitkomst van de zaak. Zij heeft geen aanwijzingen dat het ziekenhuis het vonnis van de arbitragerechter bij de civiele rechter wil laten vernietigen. “Daarvoor is de termijn ook bijna verlopen.” Het ziekenhuis onthoudt zich van commentaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen