Meander ontvangt ‘Best Practice’ predikaat van het NIAZ

Array

Overhandiging_NIAZ_certificaatHet Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg heeft Meander Medisch Centrum uitgeroepen tot één van de tien ‘Best Practice’ ziekenhuizen. Dinsdag, 14 april 2015, overhandigde NIAZ-directeur Kees van Dun het NIAZ certificaat aan een afvaardiging van artsen, verpleegkundigen, ondersteuning en Raad van Bestuur.

Het ‘Best Practice’ predikaat ontving Meander van het NIAZ omdat tijdens hun heraccreditatie bleek dat het ziekenhuis voor meer dan 95% voldoet aan de kwaliteitseisen die het NIAZ stelt. Meander is trots op deze prestatie en het opnieuw behalen van het kwaliteitskeurmerk. Het geeft een onafhankelijk oordeel over de kwaliteit en onderstreept de klantwaarden van Meander: klantvriendelijk, deskundig en betrouwbaar.

Anita Wydoodt, lid van de Raad van Bestuur: “Dit kwaliteitskeurmerk bevestigt dat patiënten vertrouwen kunnen hebben in de kwaliteit van de zorg van Meander. Het maakt me trots dat het NIAZ benadrukt dat in Meander een goede verbetercultuur heerst. Een cultuur waarin medewerkers willen leren van ervaringen van patiënten, van ontwikkelingen in de medische technologie en van elkaar. Het is een fantastisch gegeven dat die cultuur leidt tot het Best Practice predikaat en de hoge kwaliteit van patiëntenzorg van ons ziekenhuis.”

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.
www.meandermedischcentrum.nl Twitter @MeanderMC , Facebook MeanderMC.

Over NIAZ
Het NIAZ is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Nederlandse Federatie van Universitaire medische centra (NFU), de Orde van Medisch Specialisten (OMS) en de Stichting Proefproject ACcreditatiE (PACE). De stichting vertegenwoordigt een overkoepelende, ziekenhuisbrede norm. Tijdens een auditbezoek wordt gecontroleerd of een ziekenhuis voldoet aan de Noodzakelijke Voorwaarden voor Accreditatie. De missie van het NIAZ is het bevorderen van de kwaliteitsverbetering en de kwaliteitsborging van de organisatie van de zorg in de Nederlandse ziekenhuizen.
Meer informatie over NIAZ vindt u op de website http://www.niaz.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen