Subsidieoproep leernetwerken hbo-v docenten en wijkverpleegkundigen opengesteld

Array

zonmw_logoOp dinsdag 14 april is een subsidieronde opengesteld binnen het programma ‘Zichtbare schakel fase 2: Opleidingsimpuls wijkverpleegkundigen. Indienen kan tot 16 juni 2015.

Doel en doelgroep subsidieronde
De subsidieoproep is gericht op deskundigheidsbevordering van docenten verpleegkunde en beginnende en ervaren wijkverpleegkundigen door het stimuleren van de (door)ontwikkeling van duurzame leernetwerken op het gebied van de wijkverpleging. Deze leernetwerken bieden de gelegenheid voor uitwisseling tussen het onderwijs- en werkveld, voor het gezamenlijk leren door  docenten en beginnende en ervaren beroepskrachten en voor het gezamenlijk reflecteren op de onderwijs- en beroepspraktijk.

Thema’s voor deskundigheidsbevordering
In deze leernetwerken kunnen de volgende thema’s aan de orde komen:

  • Inwerken van nieuwe wijkverpleegkundigen
  • Coachen van collega’s door wijkverpleegkundigen
  • Bevorderen van zelfredzaamheid en zelfmanagement
  • Gezondheidsbevordering en preventie
  • Multidisciplinaire samenwerking in de wijk

Wie kan aanvragen?
Onderwijsinstellingen (zie: www.loov2020.nl en www.ncoi.nl) die de hbo bachelor verpleegkunde aanbieden kunnen een subsidieaanvraag indienen. Een onderwijsinstelling kan slechts bij één subsidieaanvraag betrokken zijn. Het is verplicht dat deze onderwijsinstellingen wijkverpleegkundigen betrekken bij het opstellen van de aanvraag, bij de opzet van het leernetwerken en bij de uitvoering van activiteiten in het leernetwerk. Verder is het verplicht dat deze onderwijsinstellingen de subsidie gezamenlijk aanvragen met in ieder geval één en het liefst meerdere praktijkorganisaties waarbinnen wijkverpleegkundigen werkzaam zijn.

Bron: ZonMW

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen