VUmc bereikt overeenstemming met banken over financiering nieuw VUmc Imaging Center Amsterdam

Array

14-001_1_Impressie_van_het_2VUmc heeft met een bankenconsortium bestaande uit BNG Bank, Rabobank en Deutsche Bank overeenstemming bereikt over de financiering van de bouw van het VUmc Imaging Center in Amsterdam. De nieuwbouw wordt mogelijk dankzij een herziening van de Clubdeal financieringsovereenkomst. De herziening bevat een verlenging van de periode van beschikbaarheid van de korte en lange financieringsfaciliteiten tot en met eind 2018 en een aanvulling van € 49 miljoen aan lange financieringsfaciliteit.

In een reactie op de overeenstemming met het bankenconsortium zegt Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur van VUmc: ‘Met de financieringsovereenkomst geven de banken aan vertrouwen te hebben in de sterke positie van VUmc in de gezondheidszorg in ons land. We zijn blij dat de bouw van het nieuwe VUmc Imaging Center nu daadwerkelijk van start gaat.

Dankzij dit nieuwe centrum kunnen we straks de diagnose en behandeling van onze patiënten nog verder verbeteren en zijn we in staat om toonaangevend onderzoek te blijven doen met de aller modernste apparatuur.’  In het nieuwe VUmc Imaging Center Amsterdam, dat begin 2019 zal opengaan, komen de nieuwste medische beeldvormende technieken en experts vanuit verschillende disciplines bij elkaar, wat grote winst oplevert voor patiënten met onder meer kanker, hersenaandoening- en of hart- en vaatziekten. Dankzij de nieuwste imaging technieken kan de therapie beter worden afgestemd op de individuele patiënt. Daarnaast zal er ondersteuning worden gegeven aan imaging activiteiten van het AMC.

Dankzij de moderne medische beeldvorming kunnen artsen en onderzoekers in het lichaam van de patiënt zien hoe de organen functioneren, vroegtijdig ziekten ontdekken, therapie plannen, de effecten daarvan vaststellen én de werking van medicijnen in het lichaam volgen.

Het VUmc Imaging Center gaat onderdak bieden aan onder andere:

  • Moderne scanners, waaronder PET-CT, PET-MRI en optische scanners;
  • Geavanceerde laboratoria voor het maken van ziekte-specifieke contrastmiddelen (Tracer Centrum Amsterdam);
  • Cyclotron BV voor de levering van medische tracers aan Nederlandse en buitenlandse ziekenhuizen;
  • LaserLab Amsterdam, waar nieuwe optische, beeldvormende technieken worden ontwikkeld voor zowel patiëntenzorg als medisch-wetenschappelijk onderzoek.

Het initiatief kwam vijf jaar geleden van een aantal hoogleraren met het idee om imaging-faciliteiten te concentreren en zo de beste therapie kunnen bieden. Een dergelijk gebouw is uniek en bestaat nergens anders ter wereld.

Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen