Een miljoen per jaar voor experimenteel onderzoek van jong talent

Array

ZonMw geeft jonge getalenteerde biomedisch onderzoekers de kans om onderzoek te doen dat buiten de gebaande paden ligt. Zij mogen 1 tot anderhalf jaar lang hun idee of hypothese verder onderzoeken. De komende 2 jaar heeft ZonMw jaarlijks €1.000.000,– ter beschikking.
Directeur Henk Smid: ‘Bijzonder aan deze subsidie voor doorbraakprojecten is dat er geen vooronderzoek vereist is en dat er niet gekeken wordt naar eerdere prestaties van de onderzoeker. Het gaat om het onconventionele idee.’
Uiteraard moet de onderzoeker wel aangeven hoe hij of zij tot het idee is gekomen, wat het doel is en helder beschrijven op welke manier het wordt onderzocht. Het betreft hier fundamenteel onderzoek dat aan het begin zit van de ontwikkeling van nieuwe kennis.

geld2Uitdagen van onderzoekers
Doel van deze subsidie is om jonge biomedisch onderzoekers uit te dagen en nieuwe inzichten en onverwachte doorbraken in biomedisch onderzoek te bewerkstelligen. We hopen dat enkele van deze experimentele onderzoeken resulteren in baanbrekende ontdekkingen en accepteren dat dit voor de meeste projecten niet zal gelden. Het gaat hier om risicovol onderzoek waarbij het eindresultaat niet te voorspellen is. Dat is een gegeven bij onderzoek aan de start van de ontwikkeling van nieuwe kennis. We accepteren dit risico om enerzijds jonge onderzoekers te stimuleren en anderzijds doorbraken mogelijk te maken.

Informatie
Meer informatie over de mogelijkheden om projecten in te dienen volgt later.

Bron: ZonMw

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen