Geslaagde Girlsday in Meander Medisch Centrum

0
233

De jaarlijkse Girlsday heeft als doel meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. In heel Nederland openen bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Ook Meander Medisch Centrum doet mee. Ruim 25 meisjes van Technika 10 Keistad kregen op 20 april een rondleiding op de afdeling Radiologie & Nucleaire geneeskunde (R&N).

Meander Medisch Centrum wil koploper zijn in de toepassing van techniek en ICT op medisch gebied. De ontvangst van deze meiden op de afdeling R&N past daar goed bij. In groepjes brachten ze een bezoek aan verschillende onderzoeksruimtes. Ze kregen uitleg over de MRI-scanner, echografie, CT-scanner, Röntgenfotografie en gamma-camera.

foto GirlsdayOp de afdeling R&N worden dagelijks wel zevenhonderd onderzoeken verricht met deze en andere apparatuur. Verder worden er jaarlijks op deze afdeling veel mensen in de praktijk opgeleid, waaronder nieuwe Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen.

De meeste activiteiten van Girlsday vinden op 23 april plaats. Er doen in heel Nederland ongeveer driehonderd bedrijven en instellingen aan mee.

Bron: Meander Medisch Centrum

Vorig artikelPrijs van een geneesmiddel in het ziekenhuis
Volgend artikelSpecialisten Martini Ziekenhuis gedetacheerd naar Assen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.