Kinderarts-neonatoloog OLVG Anne van Kempen genomineerd voor titel ‘Dappere dokter 2014’

Array

Kinderarts-neonatoloog Anne van Kempen is vanwege haar inzet voor het Anna Paviljoen door artsenfederatie KNMG afdeling Amsterdam genomineerd voor de titel ‘Dappere dokter 2014’. In totaal zijn vijf artsen voor deze titel genomineerd uit 45 door collega’s voorgedragen kandidaten uit Amsterdam. De prijs wordt tijdens de conferentie Optimale zorg – Dappere dokters op 22 april a.s. uitgereikt door het bestuur van de KNMG afdeling Amsterdam.

Anne van Kempen is volgens de KNMG genomineerd omdat ‘zij voor een moeder- en kindcentrum in OLVG heeft gezorgd zoals dat nog niet in Nederland bestaat: moeder en kind worden nooit meer gescheiden, zelfs niet als ze beiden ernstig ziek zijn. Daarnaast durft zij dappere standpunten in te nemen bij ethische vraagstukken in de Kindergeneeskunde.’ Anne is vereerd met de nominatie: “Natuurlijk is het een eer om zo’n waardering te krijgen voor je werk alhoewel ik dit nooit zonder mijn collega’s in het OLVG had kunnen realiseren. Alle medewerkers van de voormalige verloskamers, kraam- en neonatologie-afdeling hebben intensief meegedacht over hoe het nieuwe moeder- en kindcentrum eruit zou moeten gaan zien en welke veranderingen er nodig waren. Het is geweldig dat iedereen bereid was zijn of haar eigen werkwijze aan te passen. Dat is alleen gelukt omdat we allemaal achter de visie staan: moeder en kind altijd bij elkaar. Mocht ik de titel winnen, dan is dit een grote pluim voor het gehele Anna Paviljoen!”

Kernwaarden
Een ‘dappere dokter’ onderscheidt zich door bijzondere activiteiten die de kernwaarden van dappere dokters uitstralen. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat zij (of hij natuurlijk) intensief samenwerkt met andere artsen en zorgverleners, en ook kritisch kijkt naar het eigen functioneren, naar de standpunten en handelwijzen van haar beroepsgroep en naar de maatschappelijke verantwoordelijkheden van alle artsen. Daarbij laat de ‘dappere dokter’ zien dat zij deze initiatieven ontplooit uit overtuiging. Zelfs al loopt zij het risico financieel minder goed af te zijn, of door sommige collega’s negatief beoordeeld te worden.

Anne van Kempen schreef een blog over haar ervaringen in het Anna Paviljoen. Lees haar blog

Bron: OLVG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen