Schippers wil huisarts betrekken bij abortus

Array

Tweede KamerMinister Schippers wil de abortuswetgeving aanpassen zodat huisartsen de bevoegdheid krijgen om de abortuspil voor te gaan schrijven. Abortusmiddelen zijn momenteel alleen verkrijgbaar via abortusklinieken en ziekenhuizen met een abortusvergunning. De minister vindt het een goed idee als vrouwen ook bij hun eigen huisarts terecht kunnen. Dit meldt de NOS.

De minister liet weten dat ze met de Tweede Kamer in discussie wil over het aanpassen van de abortuswetgeving. Dit stelde ze in antwoord op mondelinge vragen van de ChristenUnie.

Het abortusmiddel Sunmedabon is binnenkort op recept bij de apotheek verkrijgbaar. Zwangerschappen tot 6,5 weken kunnen met dit middel afgebroken worden. Dit middel kan echter alleen door abortusklinieken en ziekenhuizen met een abortusvergunning voorgeschreven worden, en niet door huisartsen. Volgens Schippers is het een goed idee als huisartsen een rol gaan spelen bij abortus. “Ga je naar een anonieme abortuskliniek? Of ga je een gesprek met de huisarts die je al jarenlang kent en die jouw situatie en omgeving kent?” Binnenkort gaat de minister in gesprek met de Landelijke Huisartsenvereniging.
Bron: Nationale Zorggids

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen