Forensisch-anatoom rampvlucht MH17 Maat op non-actief

0
459

Forensisch-anatoom George Maat van het team dat slachtoffers van rampvlucht MH17 identificeert, is tijdelijk op non-actief gesteld. Reden is dat Maas een aantal foto’s van verminkte lichamen en lichaamsdelen heeft getoond tijdens een openbare lezing aan de Universiteit Maastricht. Nabestaanden hadden hier geen toestemming voor gegeven. De gevoelige foto’s van slachtoffers had Maat wel mogen tonen aan vakgenoten, maar het betrof een openbare lezing. Daarnaast heeft Maat uitspraken gedaan over delen van het onderzoek waar hij niet bij betrokken is.

??????????Een woordvoerder van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) van de politie beraadt zich nu op verdere stappen. Minister van der Steur van Veiligheid en Justitie laat nu uitzoeken wat er precies is gebeurd en zal de Tweede Kamer daar donderdagavond in een al gepland MH17-debat over informeren.