Het Jeroen Bosch Ziekenhuis tekent nieuw contract EPD ZIS

Array

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ChipSoft hebben gisteren een samenwerkingscontract ondertekend voor de invoering van een nieuw elektronisch patiëntendossier: het ChipSoft EPD HiX.  Peter Langenbach, voorzitter Raad van Bestuur:”de ondertekening van het contract met ChipSoft geeft ons de mogelijkheid onze ambities als topklinisch ziekenhuis te realiseren: het meest patiëntveilige en patiëntgerichte ziekenhuis van Nederland te zijn. Een belangrijke stap waar we met z’n allen trots op zijn”.

Met het systeem zullen alle werkprocessen rondom de patiëntenzorg worden ondersteunt en gestroomlijnd; van afspraken, behandelplan, spoedeisende hulp, anesthesie- en operatieproces tot medicatie, klinische notities en facturering. Het schakelen tussen systemen wordt hiermee verleden tijd en hetgeen de zorg ten goede zal komen. Elke bevoegde zorgverlener beschikt op elk moment over de juiste informatie; een toekomstbestendig en organisatiebreed systeem, dat onder meer artsen en verpleegkundigen goed ondersteunt tijdens de werkprocessen.

Processen
Tonny de Visscher, programmamanager en KNO-arts : “Het nieuwe EPD vraagt een andere manier van werken. Het vastleggen van gegevens moet JBZ-breed op dezelfde manier gebeuren. De eerste stap is dat we alle werkprocessen hierop gaan aanpassen. Uitgangspunt is dat de patiënt centraal staat in alle activiteiten die in het JBZ plaatsvinden. Informatie wordt eenduidig op de juiste plaats vastgelegd, betrouwbaar en actueel”.

Stappen
Arianne van den Berg, programmamanager Digitaal Werken: “Nu na de ondertekening van het contract wordt de software geïnstalleerd en de functioneel beheerders worden opgeleid. Na de zomervakantie starten de ‘reviewsessies’, waarin JBZ medewerkers met de ChipSoft consultants samen het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD) inrichten. En dan is het over een ruim jaar zover: medio 2016 werkt het JBZ met het nieuwe EPD HiX”.

Gedeelde kennis maakt betere zorg
Het uniformeren van processen betekent standaardiseren. Er is één werkwijze voor dezelfde functionaliteit. Om te kunnen plannen moeten agenda’s van zorgprofessionals voor elkaar opengezet worden. Een juiste en eenmalige registratie aan de bron is van groot belang. Om continuïteit in het proces te borgen is actuele informatie essentieel. Bijvoorbeeld het operatiekamerverslag is klaar, voordat de patiënt de OK verlaat en er is altijd een actueel medicatieoverzicht binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Roger van Driel, programmamanager Digitaal Werken: ‘Ook de –nabije – toekomst wordt meegenomen in de ontwikkelingen. We willen graag dat patiënten meer regie kunnen voeren over hun eigen dossier en huisartsen makkelijker toegang hebben tot belangrijke patiënteninformatie. Voor de patiënt betekent het nieuwe EPD HiX dat hij in de toekomst via het zorgportaal van het JBZ toegang krijgt tot zijn eigen dossier.’

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen