Helft Nederlanders sport wekelijks

Array

In 2014 deed 53 procent van de Nederlanders van 12 tot 80 jaar wekelijks aan sport. Dit percentage ligt al jaren iets boven de 50 procent. Dat maken het CBS en het RIVM bekend tijdens de Nationale Sportweek. Mannen (53,9%) sporten iets vaker dan vrouwen (51,3%). Tieners (67,2%) en twintigers (65%) sporten het meest. Deze gegevens zijn verzameld via de Gezondheidsenquête van het CBS in het kader van de Leefstijlmonitor.

schoolsportSporten kan helpen om aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te voldoen. Deze norm geeft aan hoeveel lichaamsbeweging minimaal nodig is voor de instandhouding en verbetering van de gezondheid. Voor volwassenen is dit minstens een half uur matig intensieve lichamelijke activiteit op minimaal 5 dagen per week. Naast sport zijn er andere bezigheden waarbij mensen bewegen, zoals fietsen naar werk of school, huishoudelijke bezigheden en vrijetijdsactiviteiten, zoals tuinieren. Ook door dit soort activiteiten kunnen mensen aan de beweegnorm voldoen. In 2014 voldeed 56 procent van de mensen van 12 jaar of ouder aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen.

Bron: RIVM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen