Cardiologen blij met financiële openheid

Array

De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie is blij dat haar gegevens dit jaar ook zijn meegenomen in het Transparantieregister.
De Stichting Transparantieregister Zorg maakte onlangs bekend dat farmaceutische bedrijven in 2014 38 miljoen euro hebben betaald aan ziekenhuizen en artsen voor onderzoeken en andere vormen van dienstverlening.

cardio“Het is een goede zaak dat onze gegevens ook zijn opgenomen”, zegt Barbara Mulder, voorzitter van de vereniging voor cardiologie. “Transparantie is belangrijk”, licht NVVC-voorzitter Mulder in een verklaring toe. ”

Ook de sponsoring voor de medische hulpmiddelen wordt volgend jaar openbaar. Het moet voor onze patiënten duidelijk zijn dat wij op verschillende gebieden samenwerken met de industrie, maar dat wij ons niet laten beïnvloeden als het gaat om de keuze voor een geneesmiddel.”

Het Transparantieregister Zorg is een initiatief van de Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) en bevat gegevens over financiële relaties tussen zorgaanbieders en farmaceutische bedrijven. In het register kan worden bekeken welke sponsoring of dienstverlening de NVVC of een arts het afgelopen jaar heeft verricht, voor welke bedrijven zij dat deed en welke vergoeding daar tegenover stond.

Bron: Nefarma & NVVC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen