Ieder(in): Aanbevelingen verbeteringen decentralisatie Wmo en Wlz

Donderdag 30 april gaat staatssecretaris Van Rijn (VWS) naar de Tweede Kamer om de voortgang te bespreken van de decentralisatie van de zorg naar de Wmo en de Wlz. Van Rijn heeft aangegeven best tevreden te zijn en spreekt over een ‘beheerst verloop’. Ieder(in) krijgt andere signalen van mensen die gebruik maken van zorg en ondersteuning. Zij hebben met een hoop onrust te maken die hun leven op de kop zet.

Uit het signaalrapport van de patiëntenorganisaties en uit de Monitor Transitie Jeugd blijkt namelijk dat mensen grote moeite hebben om passende zorg en ondersteuning te krijgen die nodig is om zelfstandig te wonen of om hun kind thuis te laten opgroeien. In de praktijk lopen zaken minder goed dan de staatssecretaris denkt.

Ieder_in_2Aanbevelingen
In de brief die Ieder(in) samen met KansPlus, NPCF, Per Saldo en Zorgbelang stuurde, worden de knelpunten benoemd en aanbevelingen gedaan om de transities te verbeteren.
Daarbij staat voorop::
–    Goede toegang tot de zorg.
–    Stevige en centrale positie voor de cliënt.
–    Integrale oplossingen zodat de verbindingen soepel zijn en de verschillende zorgsystemen  op elkaar aansluiten.
–    Rust en ruimte in de budgetten zodat gemeenten de transitie goed kunnen laten landen en uitvoeren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen