Landelijke primeur eBROK-certificaten voor klinisch onderzoekers Radboudumc

Array

Wie in Nederland mensgebonden onderzoek wil doen, moet eerst slagen voor de Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers, kortweg BROK. Sinds dit jaar kan dat met behulp van een e-learning programma: eBROK. De allereerste klinisch onderzoekers die dit vernieuwde certificaat in hun bezit hebben zijn 45 medewerkers van het Radboudumc. Op 21 april 2015 kregen ze het certificaat uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Huize Heyendaal.

Uitreiking_eBROK_certificaten_verkleind-220x330Hoog slagingspercentage
eBROK geldt als een vorm van ‘blended learning’: een combinatie van e-learning en traditioneel onderwijs. Dat lijkt goed te werken. Terwijl de inhoud van de cursus nagenoeg hetzelfde was als in voorgaande jaren, was het slagingspercentage hoger dan ooit: 96 procent. Mogelijk speelt een rol dat bij e-learning de cursist de leermomenten beter kan inplannen, in een zelf gekozen tempo.

Standaard voor wet- en regelgeving klinisch onderzoek
BROK wordt steeds meer gezien als de standaard in training op het gebied van wet- en regelgeving van klinisch onderzoek. Dat geldt niet alleen voor onderzoekers, maar ook voor researchcoördinatoren, researchverpleegkundigen, datamanagers en nog andere bij onderzoek betrokken beroepsgroepen. Een BROK-certificaat is vier jaar geldig. Om het te verlengen moet een herregistratiecursus worden gevolgd.

Samenwerking
Dat eBROK dit jaar in de nieuwe vorm van start kon gaan, is te danken aan landelijke samenwerking tussen een groot aantal partijen. De Nederlandse Federatie van Universitair Medisch Centra (NFU), het Examenbureau Medisch-Wetenschappelijk Onderzoeker (EMWO), de VUmc Academie en verschillende umc’s namen daarbij het voortouw. Vertegenwoordigers van deze organisaties zagen hoe de 45 Radboudumc-medewerkers uit handen van prof. dr. Bart Kiemeney van het Radboud Institute for Health Sciences de certificaten uitgereikt kregen.

Lees meer over de Basiscursus klinisch onderzoekers (BROK)

Bron: NFU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen