Pauline Meurs voor ’t laatst voorzitter ZonMw

Array

Pauline Meurs was op 30 april voor het laatst voorzitter van ZonMw. Zij legt iets eerder dan gepland haar functie neer in verband met haar benoeming als voorzitter voor de Raad van Volksgezondheid en Samenleving.

In de nieuwste Mediator blikt Pauline Meurs terug op 8 bijzondere jaren. Een van haar eerste activiteiten als voorzitter was de ondertekening van een convenant met Doekle Terpstra, toenmalig voorzitter van de hbo-raad. Meurs: ‘We spraken af meer werk te maken van praktijkgericht onderzoek in de zorg. ZonMw zou daar gericht aandacht aan besteden in procedures en voorlichting en de hbo-raad zou de lectoren en onderzoekers aansporen goede voorstellen in te dienen. Acht jaar verder hebben de hogescholen de weg gevonden naar ZonMw.’

Pauline MeursGrote stappen gezet
In de jaren dat Pauline Meurs voorzitter was zijn er grote stappen gezet. Denk aan de samenwerking met de wetenschappelijke verenigingen van huisartsen en medisch specialisten en met Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Zij zijn stevig betrokken bij de prioritering van programma’s en verplichten zich de implementatie ter hand te nemen.

Wensen
In haar column in Mediator geeft Meurs aan dat er ook nog veel te wensen overblijft. Zij noemt daarbij meer geld voor de open programma’s, een groot programma voor de geestelijke gezondheidszorg, een meer structurele financiering van programma Kwaliteit van Zorg en een bredere financiële basis voor het preventieprogramma.

Afscheid

ZonMw zal op 18 juni officieel afscheid nemen van Pauline Meurs met een symposium in Theater Diligentia in Den Haag.

Bron: ZonMw

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen