Demonstratie tegen de pgb-chaos in Den Haag

Array

PGB protest op dag van de verpleging!
Dinsdag 12 mei zal in Den Haag een protestactie worden gehouden door zowel zorgverleners als hun cliënten. De nood is tot een climax gestegen, na 5 maanden zonder vergoeding van zorgkosten. Per dag komen nog steeds ruim 100 meldingen binnen van hopeloze cliënten en zorgverleners vanwege de chaos bij het SVB. Zij eisen nu per direct een voorschot van 70%.

PGB NuGoede wil
Het ad-hoc actiecomité stelt: “wij waarderen de politici om de aandacht en druk die zij uitoefenen, maar ons spaargeld is op, de zakken zijn leeg, schulden worden gecreëerd en de zorg dreigt weg te vallen. Een schaamteloze vertoning in een zorgstelsel wat up-to-date zou moeten zijn.
Zij komen met een concrete eis: 70% voorschot. Een voorschot geeft lucht aan twee kanten: de zorg kan worden voortgezet en het SVB kan orde op zaken stellen. Niet alleen redelijk, maar ook noodzakelijk. Het is nu aan het SVB om over de brug te komen.

Schijn-Fraude
Dat PGB ook nu nog in verband gebracht wordt met fraude is ongehoord. Honderden voorbeelden zijn beschreven waarbij een fout van het SVB wordt geregistreerd als fraude van de cliënt!

De dag van de verpleging is uitgekozen om landelijk aandacht te vragen voor de nood van de verpleging en hun zorgvragers. Het is ook een signaal naar de Tweede Kamer die 15 mei weer vergadert over dit onderwerp. Er zal tijdens de protestmars een manifest worden aangeboden aan het ministerie van VWS en aan alle woordvoerders zorg van de politieke partijen.
Zij kunnen dan onderzoeken hoe deze eis van 70% voorschot op 15 mei gerealiseerd kan worden.

Deze actie wordt gesteund door de Nationale Hulpgids: hèt platform waar Zorgvragers en Zorgaanbieders elkaar gratis kunnen vinden voor hulp in de huishouding, verzorging, verpleging of begeleiding.

De actie wordt onafhankelijk van enige organisatie of partij georganiseerd en streeft naar een maximaal draagvlak in de hele zorgsector.

——————————————————————————————

MEERE INFORMATIE
VOLG DE Facebook pagina: www.facebook.com/pgbnu
zie ook de websitepagina: www.dezorgprofessional.nl/pgbnu

Wanneer? 12 mei 2015, 12:00
Waar? Start bij Den Haag CS

Chaos binnen het pgb zat? Kom in actie! Demonstreer op 12 mei mee!
Loop mee naar het ministerie van VWS, waar een petitie wordt afgegeven. Daarna vervolgt de stoet zich naar het Spuiplein waar een aantal sprekers het woord doen.
Bron: Het ad-hoc actiecomité
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen