Muur eruit bij nieuwbouw MST voor plaatsing nieuwe MRI

Een groot spektakel. Zo kan de plaatsing op 7 mei van de nieuwe MRI het best beschreven worden. Om de nieuwe MRI van MST te kunnen plaatsen moest er een stuk muur uit de gevel van de nieuwbouw verwijderd worden, waar het apparaat door heen kon. Met een enorme kraan werd de MRI aan de zijde van de Koningstraat op een platform gehesen. Vervolgens kon deze via een speciale route met verzwaard beton op zijn plek worden gezet. De MRI weegt maar liefst 6000 kg. De plaatsing en montage was volledig in handen van de leverancier Philips.

MRI_2Tijdens de bouw is al rekening gehouden met de plaatsing van een MRI. “Een dergelijk apparaat is zo zwaar en groot dat de architecten en de bouwcombinatie al in het begin van het ontwerp en bouw hier rekening mee moeten houden”, aldus Niels Slotman van bouwcombinatie MST. “Dat gedeelte van de muur is houtskeletbouw in plaats van beton. Dit is makkelijker te demonteren en opnieuw op te bouwen. Na de plaatsing blijft de wand zo, want je weet nooit of er nog een keer een MRI bij moet komen.” Naast de wand is de route die de MRI moest afleggen vanaf de wand tot aan de MRI ruimte verzwaard. De vloer moet namelijk dat gewicht kunnen dragen. Een normale vloer is niet bestand tegen dit gewicht op een dergelijk klein oppervlak. Inmiddels is de plaatsing succesvol afgerond en staat de MRI op de juiste plek.

Bron: MST

Vorig artikelDe ontwikkeling van een geneesmiddel
Volgend artikelVandaag ‘Women & their microbes’ in Micropia, Amsterdam
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.