Arts en Zorg kiest voor Promedico-ASP

Array

Foto ondertekeningVan vier verschillende Huisartsinformatiesystemen stapt zorgaanbieder Arts en Zorg over op één centraal systeem: Promedico-ASP. Volgens Amon van den Borg, algemeen directeur van Arts en Zorg, passen de flexibiliteit en innovatieve eigenschappen van Promedico-ASP volledig bij de ambities van de zorgaanbieder.

Bijna alle gezondheidscentra van Arts en Zorg zullen vanaf 2015 gebruikmaken van het Huisartsinformatiesysteem (HIS) Promedico-ASP. Eerder al werkten enkele individuele gezondheidscentra met Promedico-ASP. Nu alle centra op één systeem overstappen, stijgt het aantal patiënten (van Arts en Zorg) dat bediend wordt via Promedico-ASP van 80.000 naar ruim 180.000.

‘Meer partner dan leverancier’
“Arts en Zorg staat voor vernieuwing, klantvriendelijkheid en kwalitatief goede zorg”, vertelt algemeen directeur Amon van den Borg. “Drie jaar geleden besloten we over te gaan op één centraal HIS. Uit onderzoek blijkt dat Promedico-ASP het beste past bij onze behoeften en ambities. Promedico heeft op tijd ingezien dat zorgverleners met verschillende systemen werken, en dat je alleen met een open structuur alle informatie snel kunt delen. Daarnaast is Promedico-ASP web based en zijn we in de toekomst verzekerd van real time data access. Daarmee wordt aan de belangrijkste voorwaarde voldaan om in de toekomst alle informatie – ook uit andere systemen – direct beschikbaar te maken voor de huisarts. Promedico laat zien dat ze bereid is om te investeren in het meest flexibele en gebruiksvriendelijke HIS, dat volledig tegemoetkomt aan onze ambitieuze toekomstplannen. Voor Arts en Zorg is Promedico dan ook veel meer dan alleen maar een leverancier. Ik spreek liever van een partner, die bovendien niet zomaar wat roept, maar echt waarmaakt wat ze belooft.”

‘Blijven innoveren’
Commercieel Manager Marianne Dekker van Promedico: “Voor Promedico is de verregaande samenwerking met Arts & Zorg een bevestiging dat we op de goede weg zitten. Ontwikkeling en innovatie staan bij ons hoog in het vaandel. Alleen al daarom is een team van 10 softwarespecialisten elke dag bezig met de ontwikkeling van unieke toepassingen en applicaties, met als doel ons huisartsinformatiesysteem te blijven doorontwikkelen en aan te laten sluiten bij de (toekomstige) behoeftes van de zorgverlener en patiënt.”

Over Arts en Zorg
Arts en Zorg biedt eerstelijns patie?ntenzorg in 40 gezondheidscentra door heel Nederland. In deze centra werken verschillende zorgverleners nauw met elkaar samen, om zo de beste zorg te kunnen leveren. Patiënten kunnen hier behalve hun huisarts ook de fysiotherapeut, psycholoog, diëtist of apotheker bezoeken. Inmiddels zijn 180.000 patiënten ingeschreven bij de huisartsen van Arts en Zorg.

Fotobijschrift:

Pita van Arkel, Algemeen Directeur Promedico en Amon van den Borg, Algemeen Directeur Arts en Zorg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen