Eerste ‘Dokter Junior’ kinderworkshop is groot succes en wordt herhaald

Array

Vandaag was de lancering van de Dokter Junior kinderworkshop bij anatomietentoonstelling Body Worlds: The Happiness Project. De twaalf deelnemers (8-12 jaar) werden op een interactieve en speelse wijze door een medisch professional door de tentoonstelling geleid en leerden alles over de werking van het menselijk lichaam, gezondheid en geluk aan de hand van opdrachten en vertellingen.

Deelnemer William Rooze (9) wil later geen ‘dokter’ maar ‘patholoog-anatoom’ worden. Hij reisde met zijn vader vanuit Zeeland speciaal af naar Amsterdam om met de workshop mee te doen. ‘Ik vond het heel erg leuk en interessant. Ik ben al eerder bij Body Worlds geweest, maar nu was het echt heel cool omdat alles werd verteld en je ook vragen kon stellen. Het aller-interessantst vond ik de rokerslongen. Die zijn echt vies!’

dokter juniorDe eerstvolgende Dokter Junior kinderworkshops staan gepland op zondag 14 juni van 13:00 – 15:00 uur en woensdag 8 juli en vrijdag 24 juli van 11:00 tot 13:00 uur. Tickets zijn €15 voor kinderen en €18 voor volwassenen. Dokter Junior is ook op aanvraag beschikbaar als groepsuitje, kinderverjaardag of schoolbezoek. Meer informatie of om te reserveren: www.bodyworlds.nl/dokterjunior.

 

Body Worlds: The Happiness Project
De expositie vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op www.bodyworlds.nl.

Twee deelnemers van de 'Dokter Junior' kinderworkshop van BODY WORLDS: The Happiness Project

Bron: Body Worlds The Happiness Project

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen