Weegindicator van HBM goedgekeurd voor medisch gebruik

Array

De SLS weegindicator van HBM, producent van innovatieve meet- en weegapparatuur, heeft conform de ISO 13485 en de 93/42/EEC richtlijnen goedkeuring gekregen voor medisch gebruik. Volgens de Europese wetgeving is gecertificeerde weegapparatuur voor het wegen van patiënten sinds 2013 noodzakelijk als medicijnen worden gedoseerd op basis van het gewicht van de patiënt. De goedgekeurde versie van de weegindicator voldoet aan de eisen en is daardoor bij uitstek geschikt voor mobiele medische toepassingen in ziekenhuizen en in de thuiszorg. Naast deze ijkwaardige weegindicator voor medische toepassingen levert HBM ook een niet-gecertificeerde versie voor privégebruik.

7664wei_SLS-Lifterwaage_Comp_001_18cmDe SLS weegindicatoren van HBM werken op batterijen en hebben een goed leesbaar display. Ze zijn leverbaar in twee modellen met een maximum gewicht van 200 kg. of 320 kg. De weegindicatoren voldoen aan beschermingsklasse IP54 en zijn dus bestand tegen vocht. Dat is een belangrijke voorwaarde voor DIN 10535, waarin de eisen en testprocedures zijn vastgelegd voor mobiele en vrijstaande liften die gebruikt worden voor het tillen en verplaatsen van personen met lichamelijke beperkingen. De SLS weegindicatoren hebben eveneens een CE-markering, die aangeeft dat ze voldoen aan de RoHS II richtlijn 2011/65/EU.

De goedkeuring houdt ook in, dat de traceerbaarheid en documentatie van de weegindicatoren gegarandeerd is en dat ze in combinatie met tilhulpen voor patiënten gebruikt kunnen worden. De weegindicatoren van HBM kunnen op alle bestaande liften en tilhulpen geïnstalleerd worden. HBM levert een aantal handige accessoires voor de montage.

Bron: HBM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen