Cliënten Saxenburgh Groep kunnen dichtbij huis revalideren

Array

saxenburgh-300x200De Saxenburgh Groep is onlangs in Coevorden en Ommen gestart met geriatrische revalidatiezorg in dagbehandeling. Deze zorg is ingericht voor oudere cliënten die na een verblijf op de RevalidatieUnit in Hardenberg weer naar huis mogen, maar nog wel verschillende therapieën moeten volgen.

Eind vorig jaar opende de Saxenburgh Groep aan de Rheezerweg in Hardenberg een RevalidatieUnit in Zorgcentrum Clara Feyoena Heem. Deze RevalidatieUnit is ontstaan door samenvoeging van twee afdelingen van de Saxenburgh Groep die tot dan gevestigd waren in Hardenberg en Coevorden. De nieuwe unit biedt, zeker na de verbouwing en uitbreiding van de trainingsfaciliteiten, in totaal aan 40 oudere mensen een goede plek om te revalideren na ziekte of operatie. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een hersenbloeding, parkinson of amputatie.

De cliënten werken op de RevalidatieUnit samen met therapeuten en zorgteam aan een verantwoorde terugkeer naar huis. De revalidanten zijn gedeeltelijk ondergebracht in de nieuwbouwvleugel van het zorgcentrum. Momenteel is hier reeds voor meer dan de helft van de cliënten ruimte beschikbaar. De komende tijd verhuizen intern ook de overige revalidanten in fasen naar deze vleugel. De cliënten verblijven in een royale eenpersoonskamer met TV en internetaansluiting en hebben vanuit hun kamer direct toegang tot sanitaire voorzieningen. De therapeuten hebben hun vernieuwde en uitgebreide behandelruimtes direct aanliggend.

Revalidatiedagbehandeling in Coevorden en Ommen
Bij ontslag naar huis is het soms nodig het revalidatieprogramma voort te zetten. Als er sprake is van behandeling door verschillende therapeuten, dan kan de cliënt ervoor kiezen deze behandelingen te laten plaatsvinden op de revalidatiedagbehandeling van de Saxenburgh Groep. Sinds ruim een maand kan dit behalve in Hardenberg, ook in Aleida Kramer te Coevorden en Nijenhaghen te Ommen. “Wij hebben de cliënt tijdens het verblijf op de RevalidatieUnit goed leren kennen en weten precies de individuele behoeften. Bovendien is het voor de cliënt vertrouwd en ook minder vermoeiend, omdat wij de therapieën op één dagdeel geclusterd aanbieden. De cliënt hoeft dan niet steeds te reizen,” zo legt één van de therapeuten uit. “Voor mensen uit Coevorden of Ommen en omgeving kunnen we deze zorg nu ook dichtbij huis bieden. En dat is wel zo prettig voor hen.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen