Mogelijk meer coulance voor ex-borstkankerpatiënten bij afsluiten verzekering

vergoeding-zorgverzekeringVerzekeraars  gaan de mogelijkheid bekijken om het voor ex-borstkankerpatiënten makkelijker te maken  een verzekering af te sluiten. Nu worden ze nog geweigerd door verzekeringsmaatschappijen, of ze zijn genoodzaakt een fors hogere premie te betalen voor b.v. een levensverzekering, nodig voor het kopen van een huis.

Dit bleek zaterdagavond  in het tv-programma Kassa. Directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars liet daarin weten dat er  mogelijk een nieuw ‘risicomodel komt voor kankerpatiënten, op basis van recente Nederlandse statistieken. De Nederlandse Kankerregistratie en zijn achterban houden zich daarmee bezig.

De patiëntenbeweging Levenmetkanker zei dat de verzekeraars op dit moment onder meer met oude cijfers van buitenlandse herverzekeraars werken. Die weerspiegelen niet de vooruitgang die in ons land is geboekt in de genezing van kanker.

De verzekeraars beginnen met het bekijken van de groep met borstkanker “omdat daarvan de gegevens over de laatste vijf jaar goed bruikbaar zijn”, aldus Weurding. “We zijn van plan dat door te zetten naar andere groepen als dat succesvol blijkt te zijn”, sprak hij verder. De directeur zei dat hiv- en aidspatiënten door betere prognoses ook nauwelijks meer problemen hebben om zich te verzekeren.

Acceptatie
Laurence Maas van Levenmetkanker vindt ruimere acceptatie door verzekeraars hard nodig. De groep Nederlanders die kanker hebben of hebben gehad wordt steeds groter, omdat steeds meer mensen van kanker genezen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen