Verscherpt toezicht Stichting Diaphora opgeheven

De Inspectie voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Stichting Diaphora Zorgverlening in Velp opgeheven. Er zijn geen structurele tekortkomingen meer in de zorg.In juli 2014 stelde de inspectie Stichting Diaphora Zorgverlening onder verscherpt toezicht. Er waren aanhoudende problemen met de kwaliteit en veiligheid van zorg en de verbeteringen gingen te langzaam. Tijdens verschillende bezoeken heeft de inspectie gezien dat Stichting Diaphora Zorgverlening hard heeft gewerkt aan verbeteringen. De deskundigheidsbevordering van medewerkers is goed opgepakt. Ook de voorwaarden voor goed bestuur zijn op orde gebracht. Verder wordt nu structureel gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van zorg.

Stichting Diaphora

Er zijn geen structurele tekortkomingen meer, heeft de inspectie vastgesteld bij haar laatste onaangekondigde bezoek aan de organisatie begin vorige maand.

Stichting Diaphora heeft op alle onderwerpen, die eerder niet voldoende voldeden, adequate acties uitgezet en er is goed gestuurd op verbeteringen, aldus de inspectie. Dit heeft er toe geleid dat alle getoetste normen als voldaan beoordeeld konden worden en het verscherpte toezicht vanuit de inspectie daarmee ook officieel opgeheven kon worden.

Bestuurder Frank Moust is blij met de eindconclusie van de inspectie. “De afgelopen tijd heeft ons geleerd dat het mogelijk is om én zorg op menselijke maat te geven én zorg te borgen, zonder een té formele organisatie te worden. Door het kleinschalige karakter van onze organisatie, is er in het verleden inderdaad wat minder aandacht geweest voor het schriftelijk vastleggen van beleid, procedures en instructies. Dat hebben we nu wel gedaan. De door ons geboden warme en persoonlijke zorg was kwalitatief altijd al goed, maar wordt ook nu ook goed geregistreerd. Wij hebben nu eigenlijk het beste van twee werelden. We zijn blij dat de inspectie dat erkent”.

Stichting Diaphora is de exploitant van Villa Saesveldt te Velp, een kleinschalige woon- en zorgvoorziening voor mensen met een (verder)gevorderde dementie. Binnen Villa Saesveldt ontvangen maximaal 12 bewoners intensieve zorg en begeleiding, 24 uur per dag aangeboden door een professioneel en ervaren team van verzorgers en begeleiders. De sfeer en zorg binnen Villa Saesveldt is in beginsel huiselijk, warm, persoonsgericht en enigszins ongedwongen te noemen, teneinde zo goed mogelijk aan te sluiten bij de bijzondere belevingswereld van haar bewoners.

De inspectie blijft de vorderingen volgen bij Stichting Diaphora Zorgverlening.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen