Meer mensen met werkstress, jongeren grootste risicogroep

Array

moeilijk probleemIn 2014 zijn er meer werknemers met werkstress dan in de jaren daarvoor, dit blijkt uit de laatste cijfers van CBS en TNO. In 2014 had 14,6% van alle werknemers burn-out klachten. Met name het risico voor de groep 25-35 jarigen is gestegen, tot 16,6%. Voor jongeren in deze leeftijdscategorie met een flexibel arbeidscontract is dit zelfs 19%.

De cijfers onderstrepen het belang van het onderwerp, vindt ook minister Asscher: ‘Het is belangrijk dat werkgevers én werknemers hier open met elkaar over praten. De deur van de werkgever moet open staan en de drempel laag. De werknemer moet de moed verzamelen om er overheen te stappen. Ook voor veel jongeren is werkstress een serieus probleem dat besproken en aangepakt moet worden, want de gevolgen van een burn-out zijn vaak nog jaren voelbaar’.

In het kader van de campagne over Werkstress organiseert minister Asscher in samenwerking met het Nederlands Focal Point, op 21 mei een bijeenkomst voor ruimt 200 OR-leden en HR professionals. Hierin wordt verder ingegaan op de aanpak van werkstress aan de hand van praktijkvoorbeelden en middelen die beschikbaar zijn. Van 16 t/m 19 november organiseert Asscher wederom de Week van de Werkstress. Via de website duurzameinzetbaarheid.nl worden goede praktijken ter inspiratie aangeboden en handreikingen beschikbaar gesteld.

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen