Antoni van Leeuwenhoek stelt nieuwe leden medische staf aan

antoni-van-leeuwenhoekAntoni van Leeuwenhoek stelt nieuwe leden medische staf aan: prof. dr. Regina Beets-Tan start als hoofd van de afdeling Radiologie en prof. dr. Geerard Beets als chirurg

Met ingang van 17 augustus 2015 start radioloog prof. dr. Regina Beets-Tan, in haar functie als hoofd van de afdeling Radiologie van het Antoni van Leeuwenhoek. Het team van chirurgen van het in kanker gespecialiseerde instituut wordt versterkt met de komst van prof. dr. Geerard Beets, oncologisch-chirurg met aandachtsgebied colorectale chirurgie.

Regina Beets-Tan is radioloog en expert op het gebied van oncologische diagnostiek met een focus op de buik. “De beeldvorming speelt een unieke rol in de behandeling van de patiënt met kanker. En dan staan we nog maar aan het begin van een tijdperk van ongekende mogelijkheden. Nieuwe technieken kunnen niet alleen in detail laten zien waar de tumor juist zit in het lichaam, maar ook dieper in de tumor kijken. We kunnen bijvoorbeeld kijken naar de bloedvoorziening om te voorspellen hoe chemo- en radiotherapie zal aanslaan. Zo krijgt de patiënt de meest optimale behandeling”,  zegt Regina Beets-Tan in een reactie. “Het is voor mij dan ook een grote eer om in deze spannende toekomst de afdeling Radiologie in dit hoogwaardig instituut te gaan leiden en deze nationaal en internationaal sterk te positioneren.”

Oncologisch-chirurg Geerard Beets heeft als aandachtsgebied colorectale chirurgie en gaat in die hoedanigheid het team van chirurgen van het Antoni van Leeuwenhoek versterken. Geerard Beets in een reactie: “Ik kijk er bijzonder naar uit om samen met de collega’s van het Antoni van Leeuwenhoek onze nieuwe behandelmogelijkheden voor het rectumcarcinoom verder te ontwikkelen. Door chirurgie, radiotherapie, chemotherapie en beeldvorming slimmer te combineren, kunnen we vaker een stoma of een grote ingreep vermijden, met veel meer behoud van kwaliteit van leven.”

Emile Voest, medisch directeur en lid van de Raad van Bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek over de komst van beide artsen: “Wij zijn zeer verheugd dat het Antoni van Leeuwenhoek deze beide internationale topspecialisten op het gebied van de beeldvorming en darmkankerchirurgie heeft weten aan te trekken. We kijken ernaar uit om te zien hoe hun innovatieve programma op het gebied van de rectumtumoren zich verder zal ontwikkelen, maar ook dat de verworven kennis vertaald kan worden naar andere tumorsoorten.”

Zowel Regina Beets-Tan als Geerard Beets maken de overstap naar het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam vanuit het MaastrichtUMC+ waar zij respectievelijk twintig en tweeëntwintig jaar werkzaam waren. Regina Beets-Tan als radioloog en Geerard Beets als chirurg en Medisch directeur Oncologiecentrum/waarnemend hoofd Chirurgie.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen