Universiteit Twente tekent samenwerkingsovereenkomst met Massachusetts General Hospital

Array

Universiteit-TwenteDe Universiteit Twente heeft tijdens het werkbezoek in Boston een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Massachusetts General Hospital. Collegevoorzitter Victor van der Chijs en kersverse pro-decaan Health & Technology Maarten IJzerman ondertekenden gisteren namens de UT het Memorandum of Understanding met het befaamde ziekenhuis, dat tot de topziekenhuizen in de wereld behoort.

Namens het Mass General, zoals het ziekenhuis in de volksmond heet, tekenden James A. Brink M.D., hoofd radiologie en Rajiv Gupta PhD M.D., directeur van het Axis Center voor radiologie, de samenwerkingsovereenkomst. De nadruk in de samenwerking ligt op de activiteiten van het Axis Center, het instituut voor Advanced X-Ray Imaging Sciences van het MGH. Gupta wordt daarbij tevens visiting professor bij de faculteit TNW van de Universiteit Twente.;

In de komende tijd gaan de Universiteit Twente en het Massachusetts General Hospital verder inhoud geven aan de samenwerking. Daarbij onderzoeken zij bijvoorbeeld de mogelijkheden voor gezamenlijk onderzoek en kennisuitwisseling, maar ook uitwisseling van studenten, promovendi onderzoekers en staf. De ondertekening van het Memorandum of Understanding met het topziekenhuis past daarbij goed binnen het verder vormgeven van internationale samenwerking.

Werkbezoek Noord-Amerika
Het bekrachtigen van de samenwerking met het topziekenhuis in Boston maakt onderdeel uit van het programma van het werkbezoek van de Universiteit Twente aan Noord-Amerika. De Twentse delegatie doet deze week naast Boston ook een aantal steden in Canada aan.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen