Meer dan Nederlandse 500 nieuwe gevallen van huidkanker ontdekt

Array

Huidkankerdag schudt Nederland opnieuw wakker voor gevaren huidkanker
Bij de 3e Nationale Huidkankerdag zijn meer dan 500 gevallen van (vermoedelijk) huidkanker gevonden. In 80 gevallen gaat het vrijwel zeker om een melanoom, de meest ernstige vorm van huidkanker. Ruim 7.000 Nederlanders bezochten afgelopen zaterdag tijdens de Huidkankerdag een dermatoloog voor een huidcheck.

Daarnaast kregen bezoekers informatie over hoe zij het beste hun huid kunnen beschermen én zelf controleren. Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker.
huidkankerIn 2014 waren er 53.000 nieuwe gevallen van huidkanker. De dermatologen zien een toename hiervan: meer huidtumoren gedurende het (oudere) leven en tevens steeds vaker voorstadia van deze vorm van kanker. De aandoening eist steeds meer slachtoffers. In 2000 overleden 470 patiënten aan de ziekte, nu zijn het er jaarlijks ongeveer duizend.

De Huidkankerdag is een gezamenlijke activiteit van: de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, Huidpatiënten Nederland, Stichting Melanoom, La Roche-Posay, LEO Pharma en Roche Nederland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen