Aanvraag faillissement voor Kookplein B.V.

Array

Voor Kookplein B.V. te Zwolle is faillissement aangevraagd. Dit pijnlijke, maar onvermijdelijke besluit moest worden genomen omdat Kookplein, maaltijdleverancier van onder andere Isala en Driezorg, al enige jaren structureel verlieslatend is.

De financiële problemen worden veroorzaakt door een dalende afzet van het aantal maaltijden, een te forse kostenstructuur en een sterk toenemende (markt)concurrentie. De aandeelhouders, Isala en Driezorg, en het management van Kookplein betreuren het zeer dat medewerkers van Kookplein, die zich met hart en ziel hebben ingezet, hun baan verliezen. Maar het was voor de beide aandeelhouders niet langer verantwoord om Kookplein financieel te blijven ondersteunen.

Kookplein

Kookplein

Kookplein heeft alle mogelijke opties om het financiële probleem op te lossen onderzocht. Eerdere maatregelen, zoals een reorganisatie, hebben helaas niet geleid tot een verbetering van de financiële resultaten. Ook is overleg gevoerd met andere mogelijke overname- en samenwerkingskandidaten, maar ook dat heeft helaas niet tot resultaat geleid. Een faillissementsaanvraag was daarom onvermijdelijk.

De medewerkers van Kookplein en de organisaties die maaltijden afnemen van Kookplein zijn inmiddels geïnformeerd. Patiënten en cliënten van deze organisaties kunnen blijven rekenen op een gegarandeerde maaltijdservice.

Bron: Isala & Driezorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen