Alliance Healthcare Nederland B.V. en het Erasmus MC hebben duurzame samenwerking vernieuwd

Unieke bundeling van krachten
Alliance Healthcare Nederland B.V. en het Erasmus MC hebben hun duurzame samenwerking vernieuwd. Op deze wijze bundelen beide partijen hun krachten op het gebied van excellente en toegankelijke patiëntenzorg.

Met dit vierjarig contract, dat loopt tot 1 juli 2019,  geven Alliance Healthcare en het Erasmus MC verder vorm aan de reeds jarenlange samenwerking, waarin Alliance Healthcare Nederland zich richt op de distributie en operationele processen, waardoor het Erasmus MC zich maximaal kan concentreren op de inhoudelijke farmaceutische zorg aan haar patiënten.

samenGeneesmiddelendistributie
Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van de Pharmaceutical Wholesale Division van het wereldwijde Walgreens Boots Alliance en actief in de totale farmaceutische zorgketen van producent tot consument. Naast de landelijke levering van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen aan apotheken en ziekenhuizen, biedt de logistieke expertise van Alliance Healthcare nieuwe (distributie)mogelijkheden voor het Erasmus MC.

Zo kan het Erasmus MC nog beter inspelen op de behoefte van de individuele klant en meer toegevoegde waarde in de zorgketen leveren. De nieuwbouw en de wens en noodzaak om de medicatieveiligheid verder te verbeteren vragen om een nieuw distributiemodel.  De ziekenhuisapotheek zal in de nabije toekomst een groot aantal taken met betrekking tot de geneesmiddelen  van de verpleegkundigen op de verpleegafdelingen overnemen. Alliance Healthcare gaat hier samen met het Erasmus MC in deze strategische samenwerking verder invulling aan geven.

 

Belangrijke thema’s
Gedurende de nieuwe contractperiode staat binnen het Erasmus MC een aantal belangrijke thema’s rondom de geneesmiddelendistributie centraal en worden nieuwe processen en werkwijzen geïmplementeerd:

  • Streven is om een barcoderingsgraad van nagenoeg 100% te verkrijgen.
  • De logistieke ruimtes binnen de ziekenhuisapotheek moeten optimaal benut worden.
  • Verschillende logistieke stromen van geneesmiddelen worden geoptimaliseerd.
  • Voorraadbeheer en het optimaal houden van logistieke (bestel)parameters staan centraal.

 

Hoofd Apotheek Erasmus MC, Peter Roos: “De nieuwe geneesmiddelvoorziening in het Erasmus MC, waarbij de Apotheek een grote rol krijgt, stelt ons voor grote uitdagingen, maar is een absolute must vanuit oogpunt van medicatieveiligheid. We zullen als ziekenhuisapotheek dagelijks de geneesmiddelen op patiëntniveau gaan klaarmaken. Deze centralisatie van de geneesmiddelvoorziening leidt er toe, dat afdelingsvoorraden geminimaliseerd worden en de buffers daar wegvallen. Dat betekent dat er hoge eisen aan de logistiek binnen de Apotheek gesteld worden: die moet optimaal functioneren. Alliance Healthcare speelt daarin een belangrijke rol.”

 

Commercial Director Alliance Healthcare Nederland B.V., René de Backker: Alliance Healthcare Nederland heeft de afgelopen jaren een transitie doorgemaakt van een traditionele groothandel tot één van de belangrijke service providers in de Nederlandse markt. De  dienstverlening aan strategische partners en klanten is daarbij steeds centraal blijven staan. We zijn erg verheugd met deze hernieuwde samenwerking met Erasmus MC. Met onze  innovatieve dienstverlening zijn wij heel goed in staat om hun toekomstplannen te ondersteunen.”

Bron: Alliance Healthcare 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen