Online 3D-puzzel van handbotten

Array

3D-specialist Dassault Systèmes heeft een 3D-game geïntroduceerd om op een leuke wijze de anatomie van handen te leren. De online ‘Bones Box’ daagt mensen namelijk uit om zo snel mogelijk alle 27 botten van een hand in de juiste volgorde te leggen. Dat lijkt eenvoudig, maar vereist veel concentratie, snel nadenken en behendigheid.

Educatieve games
Bones Box is een 3D Experience uit het Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-laboratorium, bedoeld om voor een breed geïnteresseerd publiek de brug te slaan tussen medische wetenschap en onderwijs. Vergelijkbare games zijn ‘Staying Alive’ voor reanimeren en ‘Born to Be Alive’ voor zwangere vrouwen.

Bones Box is ontwikkeld in samenwerking met iLumens, het medische laboratorium van de Parijse Descartes Universiteit en professor Emmanuel Masmejean. Hij is het hoofd van de neurochirurgie voor handen en ledematen van het bovenlichaam, in het Europese Georges Pompidou ziekenhuis.

Anatomie van de hand
Handen zijn voor mensen belangrijke productie- en communicatiemiddelen. Daarmee worden zowel de grootste constructies en machines, als minuscule elektronica, muziek en kunstwerken gemaakt. Ook communiceren mensen over de hele wereld al sinds de prehistorie non-verbaal met hun handen.

Alle botten waaruit onze handen bestaan zijn te verdelen in drie categorieën: de vingers, handpalm en pols. Behalve dat het polsgedeelte een hand met de onderarm verbindt, maken de daarin aanwezige botten ook al onze handbewegingen mogelijk.

Effectiever leren door doen en spelen
Met Bones Box en andere educatieve games wil Dassault Systèmes mensen laten kennismaken met een effectievere manier van leren, door te doen en te spelen. Realistische 3D-simulaties maken complexe systemen, zoals onderdelen van het menselijke lichaam, inzichtelijker en daardoor begrijpelijker.

Een andere 3D Experience waarmee het bedrijf zowel medisch onderzoek als onderwijs inzichtelijker maakt, is het Living Heart-project. Daarin is door zo’n dertig samenwerkende organisaties en experts op cardiologisch gebied, een levensecht 3D-simulatiemodel van een kloppend

Recente artikelen