Bernhoven sluit 2014 financieel sterk af

Array

Bernhoven presenteert over het boekjaar 2014 een positief financieel resultaat. Mede dankzij de inzet en energie van alle medewerkers laat 2014 een gezonde omzetgroei zien. Daarnaast is er sprake geweest van actieve kostenbeheersing. Dit alles heeft geresulteerd in een winst voor 2014 van 7,3 miljoen euro. Deze winst is deels positief beïnvloed door eenmalige baten. De winst over 2014 wordt aan het eigen vermogen toegevoegd, om de vermogenspositie te versterken.

Bernhoven_logo-animated-200px2014 was op financieel gebied een roerig jaar vanwege de afronding van 2013. De verantwoording over de jaren 2012 en 2013 is voor de ziekenhuissector relatief ingewikkeld. Dit komt onder andere door de invoering van de prestatiebekostiging. Ook het traject van en de afspraken rondom de transitie van het DBC- naar het DOT-systeem dragen hieraan bij. In 2014 is dit dossier nog niet volledig afgewikkeld vanwege verschillende lopende bezwaarprocedures.

Nieuwe koers
Belangrijke ontwikkelingen voor Bernhoven in 2014 waren de nieuwe bestuursstructuur waarbij de medische staf en de voormalige Raad van Bestuur de krachten bundelden. Door deze bundeling van medische deskundigheid en leiderschap stelt Bernhoven de patiënt nog meer centraal. Bovendien voerde Bernhoven het dienstverband met participatie van medisch specialisten in. Dit is Bernhovens antwoord op de invoering van de integrale bekostiging voor ziekenhuizen. Daarnaast zet Bernhoven in op de ontwikkeling van een nieuwe strategie waarbij toekomstbestendige zorg voor de regio vertrekpunt is.

Vertrouwen in de toekomst
Bernhoven ziet de toekomst van het ziekenhuis en de zorg voor patiënten met vertrouwen tegemoet mede gezien de versteviging van het financiële fundament en de nieuwe strategie die toekomstbestendige zorg voor de regio garandeert.

Recente artikelen