Jaarverslag 2014 Sint Franciscus Vlietland Groep

mijlpaalOp 1 juni 2015 is het jaarverslag van de Sint Franciscus Vlietland Groep gepresenteerd. Om de onderlinge verbondenheid tussen het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis in deze nieuwe organisatie te onderstrepen, is ervoor gekozen om één jaarverslag voor de groep te presenteren. Hierin is een afzonderlijke jaarrekening verantwoording 2014 opgenomen voor beide voormalige stichtingen.

De Sint Franciscus Vlietland Groep, die 1 januari 2015 ontstaan is door de juridische fusie van beide ziekenhuizen, heeft een uitstekende uitgangspositie: stevig verankerd in de samenleving, kwaliteit hoog in het vaandel en gemotiveerde, betrokken collega’s.

Mijlpalen nu en in de toekomst
Mijlpalen van 2014 waren onder andere de hoge scores in de AD Ziekenhuis Top 100, Elseviers jaarlijkse onderzoek ‘Beste ziekenhuizen’ en het keurmerk Senior Friendly Hospital.

Vol enthousiasme en inzet wordt er samen met de medisch specialisten, managers en adviesorganen gewerkt aan een strategische visie, waarbij patiëntgerichtheid, kwaliteit en innovatie belangrijke pijlers zijn. Er wordt gekeken hoe de profielen van de beide locaties kunnen zorgen voor continuïteit van medische zorg in de regio. Na de zomer 2015 wordt deze strategische visie gepresenteerd.

Financieel resultaat
De financiële positie van de groep is in 2014 verstevigd door een geconsolideerd resultaat van €12,7 miljoen. Evenals in de afgelopen jaren werd het resultaat beïnvloed door incidentele posten. Het genormaliseerd resultaat is €9,9 miljoen.

De solvabiliteit (eigen vermogen/totaal vermogen) is verder verbeterd naar 25,1%.

Samenwerken sleutel voor goede zorg
De Raad van Bestuur ziet de toekomst voor de Sint Franciscus Vlietland Groep vol vertrouwen tegemoet. Samen met de patiënten, huisartsen, andere zorgaanbieders, zorgverzekeraars en met alle collega’s van de locaties. Samenwerken is de sleutel voor goede zorg en een succesvolle toekomst!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen