Kentalis Rafaël opent Belevingspad voor leerlingen

Array

praten_met_elkaarKentalis Rafaël, school voor kinderen die niet goed horen én zien (doofblindheid) opent dinsdag 16 juni een Belevingspad voor haar leerlingen.

Ervaringen opdoen
Omdat de leerlingen indrukken van buiten minder, of helemaal niet, in zich kunnen opnemen, zijn andere zintuigen zoals tast, geur en smaak voor hen van belang om ervaringen op te doen. Het delen van deze ervaringen stimuleert het communiceren met anderen en het leren van taal. Het Belevingspad heeft allerlei (natuur) elementen waardoor deze ervaringen opgedaan kunnen worden. Zo zijn er bakken met planten om te ruiken en ook om te proeven, zitbankjes, kunstwerken gemaakt door leerlingen, een picknickplek, struiken met eetbare bessen en een soort sluiproute tussen groen.

Zelfstandig
Door een geleiding kunnen de leerlingen zelfstandig het pad volgen. Naast medewerkers van Rafaël en school Kentalis Mariëlla, hebben vele vrijwilligers en sponsors hun handen uit de mouwen gestoken en een bijdrage geleverd. Vrijwilligers en sponsors blijven nodig: het pad is nog niet helemaal klaar en zal ook steeds in ontwikkeling blijven.

Opening
De opening is op 16 juni om 10.30 uur achter het schoolgebouw De Travelaar, bij de ingang van het belevingspad, aan de Theerestraat 42 in Sint-Michielsgestel. Na de opening is het mogelijk om, onder begeleiding, een wandeling over het pad te maken. Aan het einde van de wandeling staat een kraampje met iets lekkers voor de kinderen en volwassenen. Daarna is er nog tijd om te spelen en na te kletsen. Er is een gebarentolk aanwezig.

Over Kentalis Rafaël
Rafaël biedt al vijftig jaar speciaal onderwijs aan kinderen die niet (goed) kunnen horen én zien. Ieder kind heeft zijn eigen talenten en mogelijkheden. Het onderwijs wordt op maat aangeboden, waardoor ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen, zich zo goed mogelijk kan redden en (beter) leert communiceren. Rafaël is onderdeel van het Kenniscentrum Doofblindheid van Kentalis. Dit centrum bundelt en deelt alle kennis op het gebied van zorg, onderwijs, diagnostiek en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van doofblindheid.

Kentalis in het kort
Kentalis is een landelijke organisatie en al 225 jaar specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs. Wij zijn er voor mensen met doofheid, (ernstige) slechthorendheid of doofblindheid. Of zij hebben moeite met taal en spraak (taalontwikkelingsstoornis), mogelijk in combinatie met andere beperkingen. Wij bieden hen een scala aan mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie. En we delen onze expertise met andere professionals: nationaal en internationaal. Ons doel is dat iedereen kan meedoen aan de samenleving.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen