Team Sint Franciscus Vlietland Groep haalt mooi geldbedrag op tijdens Ladiesrun

Array

TeamSFVGTijdens de Ladiesrun Rotterdam op zondag 14 juni hebben 28 deelneemsters van team Sint Franciscus Vlietland Groep € 2.298,- opgehaald om het verblijf van patiënten met kanker in het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis aangenamer te maken.

De hardloopsters hebben met deze sportieve actie samen met hun sponsoren een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel. In het Sint Franciscus Gasthuis krijgen patiënten die chemotherapie ondergaan voetmassages aangeboden door professionele masseurs. Het toepassen van deze massages heeft een positieve uitwerking op het welbevinden en. beleving van pijn en spanning. In het Vlietland Ziekenhuis wordt de inrichting van de huiskamer op de verpleegafdeling Oncologie vernieuwd. De huiskamer moet een aangenamere plek worden, waar patiënten met familie even kunnen praten of waar gezamenlijk televisie kan worden gekeken.

De handen ineenslaan
Sinds 1 januari 2015 zijn het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis één organisatie. Het Franciscus Vriendenfonds en Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis delen nu waar mogelijk kennis en kunde om te zorgen dat patiënten op beide locaties een gastvrije ontvangst genieten en hun verblijf prettiger ervaren.

Klik hier voor meer informatie over de projecten en acties van het Franciscus Vriendenfonds.

Klik hier voor meer informatie over de projecten en actie van Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen