Laevo zet stappen in het buitenland

Array

Eerste buitenlandse tests van hulpmiddel tegen rugklachten in Frankrijk, concrete interesse uit België
De Delftse startup Laevo, die onlangs zijn gelijknamige hulpmiddel voor rugondersteuning officieel in Nederland introduceerde, krijgt al snel voet aan de grond in het buitenland. Grote Franse organisaties, waaronder Renault, La Poste, fabrikant van verwarmingssystemen Vaillant en logistiek dienstverlener DAHER, hebben Laevo’s aangeschaft voor hun medewerkers op de werkvloer. Verder is er concrete interesse uit België en hebben zich onderzoekspartners gemeld uit de VS en Japan.

laevo_-_De Laevo is speciaal ontwikkeld voor gebruik in sectoren waar veel voorovergebogen werk en tilwerk verricht wordt, zoals de zorg, logistiek, bouw en landbouw. Het lichte, werkhoudingondersteunende exoskelet voorkomt en vermindert rugklachten en verbetert daardoor de duurzame inzetbaarheid en de productiviteit van de gebruiker. Het hulpmiddel wordt voor iedere gebruiker op maat gemaakt, zodat zowel comfort als ondersteuning optimaal zijn tijdens de werkzaamheden.

De Laevo onderscheidt zich van andere exoskeletten door zijn gebruiksvriendelijkheid, mede omdat er geen motoren gebruikt worden. Bovendien staat de Laevo lopen, draaien, reiken en andere bewegingen toe, hetgeen bij andere rug ondersteuningen, zoals korsetten en braces, niet het geval is. TNO en de VU hebben onderzoek gedaan naar het effect van de Laevo en hebben geconstateerd dat dit exoskelet de spieractiviteit in de rugspieren met 40 procent vermindert, gemeten bij een werkhoek van 40 graden. De volhoudtijd van voorovergebogen en tilwerk neemt daarmee toe met factor 3.

Boudewijn Wisse, CEO van Laevo, is blij verrast, maar niet verbaasd over de snelle buitenlandse aandacht. “Rugklachten zijn een universeel probleem. Als je medewerkers dergelijke klachten kunnen voorkomen of oplossen met een eenvoudig hulpmiddel en daardoor duurzamer inzetbaar zijn, ligt het voor de hand dat hulpmiddel op zijn minst te testen. De resultaten bij onze traditioneel kritische Nederlandse opdrachtgevers zijn prima, en lijken de aandacht voor ons product in het buitenland goed te doen.”

In Nederland zijn de eerste gebruikers al met de Laevo aan de slag. Boudewijn Wisse: “Het zijn stuk voor stuk bedrijven die zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid ten opzichte van hun medewerkers en dus vooroplopen bij het vinden van oplossingen voor een gezonde werkomgeving.”

Pon Logistics, bijvoorbeeld is het eerste bedrijf dat Laevo’s in gebruik heeft. Verder zijn er tests aangevraagd of orders geplaatst door partijen als Achmea, Zorggroep Sint Maarten, Medisch Centrum Haaglanden, VUmc en Medisch Centrum Maxima. Ook in de bouw, industriële productie, installatietechniek en glastuinbouw hebben verschillende bedrijven zich aangediend. Rensa, WTH, van Vegchel, Jumbo, Flora Holland en Cofely hebben besteld of grote interesse getoond.

Bron: Laevo

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen