Honderden hulpverleners bij busongeval in Portugal, nog geen info over Nederlandse slachtoffers

Array

TUI Nederland gasten betrokken bij busongeluk in Portugal
Gisteravond is in Portugal om 23.20 uur lokale tijd (00.20 uur vanmorgen, Nederlandse tijd) een transferbus met gasten van TUI Nederland betrokken geraakt bij een ernstig verkeersongeluk op de snelweg A22 Faro, van de luchthaven van Faro richting Portimao. Ruim 120 hulpverleners zijn donderdag betrokken bij de hulp aan de slachtoffers van het busongeluk in Portugal. Dat heeft de landelijke hulpdienst ANPC in de Portugese media laten weten. Bij het busongeluk zijn 3 doden gevallen en zijn 26 mensen gewond geraakt. Van hen zijn er 3 ernstig aan toe. Van de 26 hebben er 11, na behandeling, het ziekenhuis alweer verlaten, aldus een woordvoerder van reisorganisatie TUI. De toedracht van het ongeluk is momenteel nog onduidelijk en wordt door de lokale politie onderzocht.

TUIEr zijn in totaal 49 voertuigen en twee helikopters ingezet. Op de plek van het ongeval is in een gele tent een noodhospitaal ingericht waar slachtoffers worden behandeld. Er is ook een psychologisch hulpteam ingezet. De bus waarin de Nederlandse toeristen werden vervoerd was volgens de Portugese media van de maatschappij Frota Azul.

Alarmcentrale SOS International heeft een team van deskundigen en medici geformeerd dat naar Portugal afreist.

In de bus zaten 34 gasten van TUI Nederland. Zij waren zojuist geland met Arkefly vlucht OR697 op de luchthaven van Faro. Deze vlucht vertrok woensdag 17 juni om 19.20 uur  vanaf Schiphol en landde om 21.20 uur (Portugese tijd).

We hebben op dit moment nog geen informatie over alle inzittenden. Er zijn vermoedelijk drie dodelijke slachtoffers te betreuren. De toedracht van het ongeluk is momenteel nog niet duidelijk en wordt door de lokale politie onderzocht.

Team van deskundigen onderweg
De reisleiding ter plaatse staat onze gasten momenteel bij en een aantal medewerkers van TUI Nederland landt straks op Faro voor verdere steun en support. Alarmcentrale SOS International formeert een team van deskundigen en medici wat ook zo spoedig mogelijk naar Portugal zal afreizen.

Publiek telefoonnummer
Er is een speciaal telefoonnummer geopend voor vragen over het ongeluk: 0800-0990099.

Meer informatie
Zodra wij meer informatie kunnen melden, doen wij dit via de website www.arke.nl en www.tui.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen