Ouders van Nu start Papa-petitie voor meer vaderverlof

Array

Ouders van Nu start vandaag met een campagne voor een langer kraamverlof voor vaders en komt met een online Papa-petitie. Door 40.000 handtekeningen te verzamelen wil Ouders van Nu de verlofregeling opnieuw op de politieke agenda krijgen. Want dat de Nederlandse vader meer verlofdagen moet krijgen: daar schijnt bijna iedereen het over eens te zijn.

vaderschapstestDe verlofregeling voor vaders in Nederland is momenteel onderwerp van discussie, na de uitkomst van een rapport van Kenniscentrum seksualiteit Rutgers. Daarin bleek dat het vaderschapsverlof in ons land wel erg summier (2 betaalde dagen) geregeld is vergeleken met andere landen, zoals Italië, Zweden, Duitsland, maar ook Tanzania en Kenia. Daar wordt kersverse vaders meer tijd met hun kind gegund.

Papa-petitie
Ouders van Nu pleit voor 10 dagen betaald verlof en roept alle ouders van Nederland op om de Papa-petitie te tekenen op oudersvannu.nl/papapetitie. Er zijn 40.000 handtekeningen nodig om de verlofregeling opnieuw op de politieke agenda krijgen.

Hoofdredacteur Hilde Tholen: ‘Ouders van Nu is er voor alle ouders. Moeders én vaders. Het feit dat vaders van de overheid en werkgevers zo weinig erkenning krijgen, vinden wij achterhaald. Helemaal omdat steeds meer aangetoond wordt dat de aanwezigheid van beide ouders in de prille babytijd belangrijk is voor de hechting, en de ontwikkeling van het kind. Voor zo’n modern land als Nederland claimt te zijn, vinden we twee betaalde verlofdagen niet van deze tijd. De vader van nu is allang niet meer de man die op zondag het vlees snijdt, het is een man die zijn kind verzorgt, wil leren kennen en er een liefdevolle band mee wil opbouwen. We roepen daarom iedereen die vindt dat de vader voor vol moet worden aangezien op om onze Papa-petitie te ondertekenen.’

Bekijk het filmpje over de petitie.

10/100/1000
Ouders van Nu pleit voor 10 betaalde dagen verlof, zij schaart zich hiermee achter o.a. Kenniscentrum Rutgers. Zij adviseren de vader 10 dagen betaald verlof te bieden en 100 dagen ouderschapsverlof, op te nemen in de eerste 1000 dagen na de geboorte van het kind.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen