Lekker doorgedraaid! Philadelphia kookt tijdens KunsthalKOOKT & kweekt

0
660

Het team van reclassering Nederland met cliënten van Philadelphia laat onder het mom: Lekker doorgedraaid! zien dat met groente en fruit dat niet perfect is lekker gekookt kan worden. De heerlijke gerechten die zij maken met ‘afgekeurd’ voedsel bieden ze aan op 19 en 20 juni tijdens het evenement KunsthalKOOKT & Kweekt in Rotterdam.

KunsthalKOOKT & Kweekt is een festival dat aandacht vraagt voor een duurzame en gezonde eetcultuur. De bezoekers van het festival krijgen de gerechten gemaakt van de doorgedraaide producten aangeboden om te proeven. Een lekker hapje eten vormt daarmee de aanleiding voor een goed gesprek.

Lekker doorgedraaidLekker doorgedraaidZo laten de cliënten zien wie ze zijn en wat ze in huis hebben. Tijdens het festival vormen de cliënten duo’s met studenten die ook in de organisatie van het evenement een bijdrage leveren. Achter de schermen van het festival helpen ze met allerlei klusjes en doen op die manier werkervaring op.
 

Waarom doorgedraaid voedsel?
Doordraaien is een begrip bij groente- en bloementelers. Het heeft betrekking op het veilen van de producten en betekent dat de veilingklok inmiddels is doorgedraaid. Het gaat dus om voedsel dat normaal gesproken niet meer verkocht zou worden, denk hierbij aan courgettes met gekke plekken of bananen die overrijp zijn. Tijdens KunsthalKOOKT & Kweekt gaat het team van Reclassering Nederland juist met deze producten aan de slag. Ze laten zien dat iets niet perfect hoeft te zijn om een heerlijk eindresultaat op te leveren.

Over Reclassering Nederland
Cliënten van Philadelphia koken elke dag met elkaar de lunch voor de medewerkers van de Reclassering Nederland. Hierbij staan gezonde en zoveel mogelijk biologische producten hoog in het vaandel en wordt alles vers en met liefde verwerkt.

De deelname aan KunsthalKOOKT & Kweekt wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

Bron: Philadelphia

Vorig artikelSlachtoffers Jansen Steur door OM in de steek gelaten
Volgend artikelLachen zonder een hand voor je mond
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.