Treant Zorggroep sluit 2014 af met positief resultaat

Treant Zorggroep heeft 2014 afgesloten met een positief resultaat van € 6,7 miljoen (2013: € 10,8 miljoen). Zowel de ziekenhuizen als de care hebben daarbij een positief resultaat behaald. Het begrote resultaat voor Treant Zorggroep in 2014 was € 4,7 miljoen. De zorggroep heeft daarmee een beter resultaat gehaald dan begroot. Leveste Care en Zorgpalet hebben voor de care binnen Treant Zorggroep een positief resultaat behaald van € 2,7 miljoen (2013: € 2,0 miljoen).

calculator rekenen managementHet resultaat over 2014 van € 6,7 miljoen wordt toegevoegd aan het eigen vermogen van de organisatie. Dit geeft Treant de mogelijkheid om de geplande investeringen in onder andere het elektronisch patiëntendossier en de operatiekamers de komende jaren te financieren. De vermogenspositie van Treant Zorggroep is goed en ligt boven het gemiddelde van de sector.

Toekomstverwachtingen
Voor 2015 en de eerste jaren daarna verwacht Treant Zorggroep minder opbrengsten. Tegelijkertijd heeft de zorggroep te maken met doorlopende kosten. Daarom wordt verwacht dat de resultaatdaling van 2014, zich in 2015 voortzet. Om een gezonde bedrijfsvoering ook na 2015 te realiseren is met name binnen de ziekenhuiszorg van Treant voor 2015 een bezuinigingsprogramma opgezet, waarmee herstel van het resultaat na 2015 weer mogelijk wordt. Het bezuinigingsprogramma heeft ten doel om tot een lagere formatie te komen van in totaal 135 voltijdbanen. Voor de ziekenhuiszorg van Treant Zorggroep is het, naast het borgen van de kwaliteit en beschikbaarheid van zorg in de regio, de komende jaren van belang om tot verdere efficiency te komen van de zorgverlening en de ondersteunende processen.

Bron: ZLM Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen