Acties ambulances worden hervat na stuklopen onderhandelingen cao

Array

Vandaag zijn de cao-onderhandelingen ambulancezorg na 5 weken actievoeren hervat. Werkgevers zouden nu voldoende aanknopingspunten hebben om het overleg voort te kunnen zetten. Tijdens de onderhandelingen bleek echter dat de werkgever wederom niet bereid was om afspraken te maken over een fatsoenlijke loonsverhoging en het doorbetalen van ORT tijdens verlof. In de andere zorgcao’s zijn deze afspraken wel gemaakt.

FNV Zorg en Welzijn en  CNV Zorg & Welzijn betreuren het dat werkgevers opnieuw niet bereid bleken om de ambulancemedewerkers datgene te gunnen wat hun collegae bij ziekenhuizen wel krijgen. Daarnaast is in de cao’s ziekenhuizen, universitaire ziekenhuizen en ggz-instellingen wel doorbetaling tijdens vakantie geregeld.

ambulancemedewerker-300x201Goede arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden zijn noodzakelijke voorwaarden. Zo moet de personeelsformatie op orde zijn en een fatsoenlijk rooster op basis van een 36-urige werkweek.

De bonden zijn van mening dat er stevig ingezet moet worden op meer personeel en betere arbeidsvoorwaarden, zodat de sector aantrekkelijk is en blijft om in te werken en waarin goede patiëntenzorg geleverd wordt. Doordat er geen loonbod is gerealiseerd worden de acties weer opgestart en zo nodig verder opgeschaald.

Bron: FNV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen