André Kuipers opent nieuwe klaslokalen Emma Kinderziekenhuis AMC

Array

Kindercollege en astronautenspreekuur tijdens feestelijke opening
Patie?nten van het Emma Kinderziekenhuis AMC krijgen voortaan les in nieuwe klaslokalen. Op 24 juni worden de lokalen officieel geopend door Andre? Kuipers. Met grote dank aan de VriendenLoterij kon Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis deze hightech educatieve voorziening in het ziekenhuis bouwen. Prof dr. Hans van Goudoever (hoofd Emma Kinderziekenhuis AMC): “We zijn enorm trots op deze nieuwe lokalen. Hiermee kunnen we zieke kinderen nog beter ondersteunen bij het volgen van onderwijs.”

Andre Kuipers EKZ AMCEr wordt les gegeven aan de kinderen van het Emma Kinderziekenhuis AMC en scholieren van scholen in Amsterdam. Er is gelegenheid om te fotograferen. Science Center NEMO doet samen met de kinderen speciaal voor de gelegenheid ontworpen proefjes. Andre? Kuipers geeft een kindercollege en houdt een astronautenspreekuur. Tijdens dit spreekuur kunnen kinderen hun vragen aan Andre? stellen via Twitter (#emmaschool)

Ee?n van de nieuwe klaslokalen is speciaal ingericht voor kinderen van de basisschool, het andere lokaal is voor kinderen van het voortgezet onderwijs. Er staan de gebruikelijke schoolbankjes, maar er is ook plaats voor e?e?n of meer ziekenhuisbedden. Beide lokalen zijn voorzien van de nieuwste digitale middelen, zoals een digibord waardoor de leerkrachten de kinderen optimaal kunnen ondersteunen bij hun schoolwerk.

Van Goudoever: “Het is enorm belangrijk dat zieke kinderen toch gewoon onderwijs kunnen volgen. Dat doen we bijvoorbeeld door les aan bed te geven. In een echt klaslokaal lukt dat makkelijker. De kinderen zijn dan even helemaal weg van de afdeling, uit de setting van een ziekenhuis. Ze worden niet gestoord en kunnen zich beter concentreren.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen