Snel inzicht in prestaties via Kwaliteitsvenster voor revalidatie

Rev_kwaliteitsvensterSaxenburgh Groep nauw betrokken bij ontwikkeling Kwaliteitsvenster
Op maandag 29 juni is het landelijk Kwaliteitsvenster voor revalidatie gelanceerd en officieel aangeboden aan Jos Dekkers, voorzitter van Dwarslaesie Organisatie Nederland en Elly van Gorp-Cloin, bestuurslid van Hersenletsel.nl. In het Kwaliteitsvenster voor revalidatie zien patiënten in één oogopslag de kwaliteit van een revalidatiecentrum of revalidatieafdeling van een ziekenhuis.

De Saxenburgh Groep doet met de revalidatieafdeling van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg mee aan dit kwaliteitsvenster. In 2014 maakten ziekenhuizen hun kwaliteit van zorg al zichtbaar via het Kwaliteitsvenster. Nu is daar revalidatie aan toegevoegd.

Het Kwaliteitsvenster voor revalidatie is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en Revalidatie Nederland, samen met hun leden, patiënten en deskundigen. Het is een online overzicht dat bestaat uit tien thema’s die informatie geven over de kwaliteit van revalidatiezorg, onder andere patiëntervaringen, keurmerken en samenwerking met patiëntenverenigingen. Het kwaliteitsvenster van de Saxenburgh Groep is te vinden op www.sxb.nl, revalidatiezorg, via de knop ‘Bekijk ons kwaliteitsvenster’. Op het deel ziekenhuiszorg is deze knop ook aanwezig. Het Kwaliteitsvenster geeft namelijk ook informatie over de kwaliteit van ziekenhuiszorg.

Wim Jaspers is als leidinggevende van de revalidatieafdeling van de Saxenburgh Groep, samen met de afdeling kwaliteit en veiligheid, nauw betrokken bij de totstandkoming van het Kwaliteitsvenster revalidatie van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. “Het is goed om transparant te zijn over je kwaliteit van zorg. Wij zijn er trots op dat onze revalidatiepatiënten zo tevreden zijn en de Saxenburgh Groep een 8,8 als rapportcijfer geven. Uiteraard blijven wij ons elke dag opnieuw inspannen om de kwaliteit op alle onderdelen verder te verbeteren en de patiënten de beste zorg te bieden. Dit doen we in de poliklinische behandeling van revalidanten in het ziekenhuis, maar uiteraard ook ten aanzien van de revalidanten voor geriatrische revalidatie. Voor deze doelgroep is een revalidatiekliniek met 40 bedden beschikbaar in zorgcentrum Clara Feyoena Heem. Tevens zijn er poliklinische behandelmogelijkheden in Ommen en Coevorden.

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis is één van de achttien ziekenhuizen in Nederland die met de revalidatieafdeling meedoet. Een kernwaarde van de Saxenburgh Groep is kwaliteit en veiligheid. De Saxenburgh Groep voelde zich dan ook geroepen om met het Röpcke-Zweers Ziekenhuis als pilotziekenhuis vanaf het begin mee te werken aan de ontwikkeling van het Kwaliteitsvenster.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen