Isala Diabetescentrum ontwikkelt online instructievideo’s

Array

online-zorg2De website van het Diabetescentrum van Isala biedt mensen met diabetes online instructievideo’s over onder andere insulinepompen, glucosesensoren en de insulinepen. Mensen met diabetes kunnen kiezen uit een breed assortiment van hulpmiddelen; dat maakt het soms lastig om deze keuze te maken. Tijdens het spreekuur licht de verpleegkundige patiënten voor, maar nu kunnen mensen het thuis nog eens nakijken.

In de tien video’s bespreken specialisten en diabetesconsulenten van het Diabetescentrum de verschillende hulpmiddelen. Hélöise van der Vegt, diabetesverpleegkundige: ‘In de video’s zijn onze eigen specialisten aan het woord; zo ziet de patiënt een bekend en vertrouwd gezicht van de polikliniek. Informatie over de verschillende insulinepompen en andere middelen zijn wel online te vinden, maar apart op websites van leveranciers. Net als de zorg binnen het Diabetescentrum, staat nu alle benodigde informatie op één plek.’

Instructies en voorlichting
De video’s bevatten met name een praktische instructie, maar ook theoretische achtergrondinformatie, bijvoorbeeld over enkele functies van de insulinepomp. In het scherm staan groene balkjes met het onderwerp. Zo kan de kijker scrollen naar het gedeelte van een video waar hij of zij speciale interesse in heeft of nog eens terug wil zien. De video’s bieden ook algemene voorlichting. Twee specialisten vertellen over de voor- en nadelen van een uitwendige insulinepomp. In Isala wordt als enige centrum in Nederland ook behandeling met een inwendige insulinepomp aangeboden. Prof. dr. Bilo vertelt in een van de filmpjes voor wie een deze pomp geschikt is.

Diabetescentrum van Isala
Het Diabetescentrum van Isala is één van de grootste diabetescentra van Nederland. Omdat wij samen met diabetesverpleegkundigen, podotherapeuten en diëtisten op een afdeling werken, kunnen wij makkelijk overleggen, en heeft iemand met diabetes het hele behandelteam op één plek. In het Diabetescentrum worden mensen met diabetes van alle leeftijden behandeld. Kinderartsen en internisten werken er naast elkaar en voor kinderen zijn er gespecialiseerde kinderdiabetesverpleegkundigen aanwezig.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen