Lancering Jeugdcloud Appstore

Array

Overzicht van handige tools en apps in de zorg voor jeugd
Vandaag lanceert de Coöperatie Jeugdcloud Appstore een nieuwe website met een overzicht van tools, websites en apps in de zorg voor jeugd.  Op www.jeugdcloudappstore.nl vinden ouders, jongeren en zorgprofessionals duidelijke gestructureerde en gecategoriseerde zorgapps en websites die hen hulp bieden. De Jeugdcloud Appstore biedt meerwaarde door de geplaatste apps uitgebreid functioneel en technisch te valideren. Hiermee verwezenlijkt de Jeugdcloud Appstore de ambitie om de zorg voor de jeugd leuker en makkelijker te maken en op een verantwoorde manier te digitaliseren.

appotheekMarcel Gutz, directeur van de Coöperatie Jeugdcloud Appstore: “Wij misten het overzicht van zorgapps. We spraken met jongeren, ouders, zorgprofessionals, gemeenten en experts om functionele wensen ten aanzien van apps in de zorg in kaart te brengen. Tegelijkertijd constateerden we een groot bestaand aanbod in websites en apps, die niet of nauwelijks bekendheid genereren. De Jeugdcloud Appstore biedt dit overzicht wél. Door apps, die voor cliënt en professional meerwaarde bieden, te categoriseren en functioneel en technisch te checken. Deze checks worden door zogenoemde App-checkers uitgevoerd en verwerkt in reviews.”

Gevalideerde apps
Om zorg te dragen dat alleen de beste apps binnen de Jeugdcloud Appstore onder de aandacht komen, voert de Jeugdcloud Appstore een aantal validaties uit.
Een app wordt pas toegelaten tot de Jeugdcloud Appstore wanneer de app slaagt voor twee validaties: de functionele en de technische validatie.

Functionele validatie:
Binnen de eerste validatiestap, de functionele validatie, wordt bekeken of de app daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft. Hiertoe is een team van App-checkers opgesteld die kijkt welke apps functioneel voldoen en waarde hebben voor de jeugdzorg. De app wordt gedurende een aantal weken met cliënten gebruikt.

Technische validatie:
De doelstelling van de technische validatie is dat de app vanuit drie invalshoeken wordt gecontroleerd, getest en gevalideerd:
– Security: De app werkt met versleuteling van de data en is beveiligd
– Privacy: De app gaat op correcte wijze met gebruikersgegevens om
– Functionaliteit: De app werkt zonder problemen en werkt zoals aangegeven

Keurmerk
De app leverancier krijgt de resultaten en beoordelingen van de app test te zien in een rapport. De onderdelen privacy, beveiliging en werking worden ‘voldoende’ of ‘goed’ beoordeeld. Apps die op één of meer onderdelen onvoldoende scoren worden niet opgenomen in de Jeugdcloud Appstore.
Apps die voldoende of goed getest zijn, worden geplaatst op de Jeugdcloud Appstore met een keurmerk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen