Professor Bob Smalhout overleden (87)

0
710

Professor Bob Smalhout is woensdagnacht op 87-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Bosch en Duin. Hij overleed aan nierfalen. Hij weigerde een dialyse. Smalhout was een anesthesioloog, emeritus hoogleraar, columnist en publicist.

In 1958 begon hij als arts-assistent in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. bob_Smalhout_zwEn vanaf 1960 was hij chef anesthesist in de Kliniek voor Neurochirurgie in het Academisch Ziekenhuis Utrecht waar hij tevens als hoofd geneeskundige en anesthesist aan het Militair Hospitaal in Utrecht verbonden was. Van 1969 tot 1992 was Smalhout hoogleraar anesthesiologie en hoofd Instituut voor Anesthesiologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Smalhout schreef diverse publicaties en columns. Sinds 1994 schreef hij wekelijks in het dagblad De Telegraaf een column met als naam Op ‘t scherp van de snede. Op 20 juni verscheen de laatste column van Smalhout.

 

Vorig artikelAmsterdamse 5- en 10-jarigen gezond en wel?
Volgend artikelVerpleegkundig onderzoek een bron van innovatie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.