Verpleegkundig onderzoek een bron van innovatie

Array

De topklinische Sint Franciscus Vlietland Groep stimuleert verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek als bron van innovatie. Het levert een belangrijke bijdrage aan zorgverbetering en kennisvergroting van verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers. Om resultaten van verpleegkundig onderzoek te delen, is er jaarlijks een Wetenschapsdag voor zorgprofessionals waar iedere medewerker van de Sint Franciscus Vlietland Groep welkom is om aan deel te nemen of bij te wonen.

Winnaars Wetenschapsdag voor Zorgprofessionals  klein

Vlnr: Linda van Leeuwen (winnaar beste poster 1e prijs), Anja van Wijk (winnaar beste pitch), Jolanda van Selst (winnaar beste poster 2e prijs), Marleen Alblas (winnaar beste scriptie), Milda Verhulsdonk (jury), Elke Berger (jury), Belia Quak (jury), Ellen Moes (jury)

Winnaars wetenschapsdag Zorgprofessionals
Op dinsdag 30 juni 2015 presenteerden vijftien verpleegkundigen hun onderzoeksresultaten door middel van posterpresentaties en een twee minuten durende pitch voor de toeschouwers en juryleden. Aan het einde van de middag werd de prijsuitreiking verzorgd door de jury. De eerste prijs voor de Beste poster ging naar Linda van Leeuwen (onderzoeksthema: geluid op de IC) en tweede prijs voor de Beste poster was voor Jolanda van Selst (onderzoeksthema: uitkomsten van de zwangerschap bij vrouwen met diabetes: spelen type diabetes en etniciteit een rol?). Marleen Alblas ontving de prijs voor de Beste scriptie (onderzoeksthema: kwantitatief patiëntenonderzoek naar de begeleiding door verpleegkundigen bij urine-incontinentie). Anja van Wijk ontving de prijs voor de Beste pitch (onderzoeksthema: optimale psychosociale zorg).

Inspirerende sprekers
Marianne Brackel, arts en ex-IC-patiënt, sprak over de gevolgen van een Intensive Care-opname, sinds kort bekend als het Post IC-syndroom. Met nieuwe inzichten van haar onderzoek kan gezondheidswinst geboekt worden en kunnen patiënten betere begeleiding krijgen. De tweede spreker was Connie Dekker, lector in Evidence-Based Care in Nursing en onderzoeker aan de Erasmus Universiteit.

Topklinisch Ziekenhuis (STZ)
Om deze topklinische zorg nu en in de toekomst te kunnen leveren, heeft de Sint Franciscus Vlietland Groep veel aandacht voor opleiding, bijscholing, vernieuwing en (verpleegkundig) wetenschappelijk onderzoek. Het ziekenhuis wil haar medewerkers stimuleren in het doen van onderzoek en heeft daarom een groot trainingsaanbod voor artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals.

Bron: SJG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen